Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 738514

Sirarstvo


Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka.
Sirarstvo, Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014 (monografija)


Naslov
Sirarstvo
(Cheesemaking)

Autori
Havranek, Jasmina ; Kalit, Samir ; Antunac, Neven ; Samaržija, Dubravka.

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, monografija, znanstvena

Izdavač
Hrvatska mljekarska udruga

Grad
Zagreb

Godina
2014

Stranica
215

ISBN
978-953-7472-08-5

Ključne riječi
Sir; zrenje sira; mikrobiologija sira;
(Cheese; ripening of cheese; microbiology of cheese;)

Sažetak
U knjizi su obrađena slijedeća poglavlja: 1. Uvod ; 2. Kvaliteta mlijeka za sirenje ; 3. Osnovni tehnološki postupci u proizvodnji sira ; 4. Zrenje sira ; 5. Tehnološke pogreške u proizvodnji sira ; 6. Mikrobiologija sira.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
178-1782128-2121 - Tehnološki parametri proizvodnje tradicijskih sireva u funkciji njihove zaštite (Samir Kalit, )
178-1782128-2124 - Funkcionalni mliječni proizvodi od ovčjeg mlijeka (Dubravka Samaržija, )
178-1782128-2127 - Elementi ekološke proizvodnje i analitičke metode za dokazivanje izvornosti sira (Jasmina Havranek, )

Ustanove
Agronomski fakultet, Zagreb