Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 738514

Sirarstvo


Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka.
Sirarstvo, Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014 (monografija)


CROSBI ID: 738514 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Sirarstvo
(Cheesemaking)

Autori
Havranek, Jasmina ; Kalit, Samir ; Antunac, Neven ; Samaržija, Dubravka.

Ostali urednici
Volarić, Vera i Bašić, Zoran

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, monografija, znanstvena

Izdavač
Hrvatska mljekarska udruga

Grad
Zagreb

Godina
2014

Stranica
215

ISBN
978-953-7472-08-5

Ključne riječi
sir ; zrenje sira ; mikrobiologija sira ;
(cheese ; ripening of cheese ; microbiology of cheese ;)

Sažetak
U knjizi su obrađena slijedeća poglavlja: 1. Uvod ; 2. Kvaliteta mlijeka za sirenje ; 3. Osnovni tehnološki postupci u proizvodnji sira ; 4. Zrenje sira ; 5. Tehnološke pogreške u proizvodnji sira ; 6. Mikrobiologija sira.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
178-1782128-2121 - Tehnološki parametri proizvodnje tradicijskih sireva u funkciji njihove zaštite (Kalit, Samir, MZOS ) ( POIROT)
178-1782128-2124 - Funkcionalni mliječni proizvodi od ovčjeg mlijeka (Samaržija, Dubravka, MZOS ) ( POIROT)
178-1782128-2127 - Elementi ekološke proizvodnje i analitičke metode za dokazivanje izvornosti sira (Havranek, Jasmina, MZOS ) ( POIROT)

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Neven Antunac (autor)

Avatar Url Samir Kalit (autor)

Avatar Url Dubravka Samaržija (autor)

Avatar Url Jasmina Havranek (autor)


Citiraj ovu publikaciju

Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka.
Sirarstvo, Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014 (monografija)
Havranek, J., Kalit, S., Antunac, N. & Samaržija, D. (2014) Sirarstvo. Zagreb, Hrvatska mljekarska udruga.
@book{book, year = {2014}, pages = {215}, keywords = {sir, zrenje sira, mikrobiologija sira, }, isbn = {978-953-7472-08-5}, title = {Sirarstvo}, keyword = {sir, zrenje sira, mikrobiologija sira, }, publisher = {Hrvatska mljekarska udruga}, publisherplace = {Zagreb} }
@book{book, year = {2014}, pages = {215}, keywords = {cheese, ripening of cheese, microbiology of cheese, }, isbn = {978-953-7472-08-5}, title = {Cheesemaking}, keyword = {cheese, ripening of cheese, microbiology of cheese, }, publisher = {Hrvatska mljekarska udruga}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font