Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Spring flowers forest communities of oak and hornbeam lower Međimurja (CROSBI ID 775656)

Druge vrste radova | ostali članci/prilozi

Lukša, Žaklin ; Rašan Mišo ; Jančec, Katarina Spring flowers forest communities of oak and hornbeam lower Međimurja // Metodologija istraživanja u prirodnim znanostima : Zbornik seminarskih radova ; Davor Juretić i Stjepan Knežević (ur.) ; Fizikalno društvo - Split i Sveučilište u Splitu, Fakultet prirodoslovno-matematičkih znanosti ; str.13-23.. 2008.

Podaci o odgovornosti

Lukša, Žaklin ; Rašan Mišo ; Jančec, Katarina

engleski

Spring flowers forest communities of oak and hornbeam lower Međimurja

Istraživanjem je utvrđeno koje su vrste proljetnica zastupljene na odabranim lokacijama u šumskoj zajednici hrasta lužnjaka i običnog graba na području donje Međimurja. Određena je brojnost, pokrovnost i socijalnost te promjene koje bi mogle utjecati na njihov razvoj. Determinirano je i praćeno devet vrsta proljetnica: visibaba, procjepak, plućnjak, mlađa obična, bijela i žuta šumarica, baloče, zlatica, te bijeli šafran. Brojnost svih vrsta 2002. i 2003. godine manja je u odnosu na početnu godinu istraživanja 1998., dok su neke vrste potpuno nestale s pojedinih postaja. Na brojnost vrsta znatno utječe količina vlage i temperatura pojedine godine, kao i kiselost tla na određenom prostoru, a ne možemo zanemariti ni utjecaj čovjeka i ostalih ekoloških čimbenika.

as. Carpino betuli – Quercetum roboris; mapping; number of species; spread out and the kind of societies

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Metodologija istraživanja u prirodnim znanostima : Zbornik seminarskih radova ; Davor Juretić i Stjepan Knežević (ur.) ; Fizikalno društvo - Split i Sveučilište u Splitu, Fakultet prirodoslovno-matematičkih znanosti ; str.13-23.

2008.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Pedagogija, Biologija