Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Farmakologija udžbenik za srednje medicinske i zdravstvene škole (CROSBI ID 746134)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Linčir, Ileana Farmakologija udžbenik za srednje medicinske i zdravstvene škole. Zagreb: Medicinska naklada, 2012. 192..

Podaci o odgovornosti

Linčir, Ileana

hrvatski

Farmakologija udžbenik za srednje medicinske i zdravstvene škole

Ovaj udžbenik farmakologije približava i objašnjava učenicima srednje medicinske i zdravstvene škole osnove djelovanja lijekova na ljudski organizam. Objašnjava načine djelovanja lijekova, njihovu terapijsku primjenu, ali i moguće neželjene učinke. Udžbenik je pisan prema nastavnom planu i programu za srednje medicinske škole i zdravstvene škole. Gradivo je podijeljeno u 18 poglavlja u kojima su, uz opću farmakologiju, opisane i sve skupine lijekova koji se rabe u farmakoterapiji, razvrstane prema ATK-sustavu (anatomsko-terapijsko-kemijska klasifikacija lijekova) SZO-a. U svakom su poglavlju postoje posebno označeni dijelovi za studente koji žele naučiti više. Na kraju svakog poglavlja nalazi se sažetak i pitanja predviđena za učenje i ponavljanje. Za učenike koji žele znati nešto više pojedini dijelovi posebno označeni. Oni mogu pomoći razumijevanju onoga što se opisuje u poglavlju. Na kraju svakog poglavlja nalaze se sažetak i pitanje za učenje i ponavljanje.

farmakologija; srednja medicinska škola

nije evidentirano

engleski

Pharmacology for high medical and health school

nije evidentirano

pharmacology; high medical school

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Medicinska naklada

192

2012.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-176-494-0

Povezanost rada

Temeljne medicinske znanosti