Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 738068

Mogućnosti razvoja ekološke proizvodnje ovčjeg mlijeka na otoku Pagu


Maržić, Zoran
Mogućnosti razvoja ekološke proizvodnje ovčjeg mlijeka na otoku Pagu, 2014., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 738068 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mogućnosti razvoja ekološke proizvodnje ovčjeg mlijeka na otoku Pagu
(Possibilities for the development of organic sheeps milk production on the island of Pag)

Autori
Maržić, Zoran

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
28.02

Godina
2014

Stranica
67

Mentor
Antunac, Neven

Ključne riječi
ovčarstvo; otok Pag; ovčje mlijeko; ekološka proizvodnja; zakonodavstvo
(sheep farming; island of Pag; sheep milk; organic production; legislation)

Sažetak
U radu se navode podaci o ukupnoj biljnoj i stočarskoj proizvodnji te podaci o ekološkoj proizvodnji u Europskoj uniji i Republici Hrvatskoj. Također, donosi se i pregled zakonskih obaveza u ekološkoj proizvodnji te obaveza pri prelasku na ekološku proizvodnju. Donijet je i pregled načina uzgoja ovaca otoku Pagu, kako u prošlosti tako i u današnje vrijeme. Cilj rada bio je razmotriti mogućnosti razvoja ekološke proizvodnje ovčjeg mlijeka na otoku Pagu. Naglasak je stavljen na ekstenzivnom i polu-intenzivnom razvoju ovčarstva. Također, ukazalo se na opća pravila i zahtjeve koji su propisani na gospodarstvu a koja se primjenjuju na ekološki uzgoj ovaca glede podrijetla, uvjeta smještaja, uzgojnu praksu, vrstu hrane te veterinarski nadzor i liječenje. Specifični cilj rada bio je ukazati na bolje iskorištenje resursa u svrhu smanjenja onečišćenja te očuvanje krajobraza i ekosustava koji su prisutni na otoku Pagu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
178-1782128-2124 - Funkcionalni mliječni proizvodi od ovčjeg mlijeka (Dubravka Samaržija, )
178-1782128-2127 - Elementi ekološke proizvodnje i analitičke metode za dokazivanje izvornosti sira (Jasmina Havranek, )
178-1782128-2121 - Tehnološki parametri proizvodnje tradicijskih sireva u funkciji njihove zaštite (Samir Kalit, )

Ustanove
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Neven Antunac (mentor)

Citiraj ovu publikaciju

Maržić, Zoran
Mogućnosti razvoja ekološke proizvodnje ovčjeg mlijeka na otoku Pagu, 2014., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Maržić, Z. (2014) 'Mogućnosti razvoja ekološke proizvodnje ovčjeg mlijeka na otoku Pagu', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mar\v{z}i\'{c}, Z.}, year = {2014}, pages = {67}, keywords = {sheep farming, island of Pag, sheep milk, organic production, legislation}, title = {Possibilities for the development of organic sheeps milk production on the island of Pag}, keyword = {sheep farming, island of Pag, sheep milk, organic production, legislation}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font