Mogućnosti razvoja ekološke proizvodnje ovčjeg mlijeka na otoku Pagu (CROSBI ID 392992)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Maržić, Zoran
Antunac, Neven
hrvatski
Mogućnosti razvoja ekološke proizvodnje ovčjeg mlijeka na otoku Pagu
U radu se navode podaci o ukupnoj biljnoj i stočarskoj proizvodnji te podaci o ekološkoj proizvodnji u Europskoj uniji i Republici Hrvatskoj. Također, donosi se i pregled zakonskih obaveza u ekološkoj proizvodnji te obaveza pri prelasku na ekološku proizvodnju. Donijet je i pregled načina uzgoja ovaca otoku Pagu, kako u prošlosti tako i u današnje vrijeme. Cilj rada bio je razmotriti mogućnosti razvoja ekološke proizvodnje ovčjeg mlijeka na otoku Pagu. Naglasak je stavljen na ekstenzivnom i polu-intenzivnom razvoju ovčarstva. Također, ukazalo se na opća pravila i zahtjeve koji su propisani na gospodarstvu a koja se primjenjuju na ekološki uzgoj ovaca glede podrijetla, uvjeta smještaja, uzgojnu praksu, vrstu hrane te veterinarski nadzor i liječenje. Specifični cilj rada bio je ukazati na bolje iskorištenje resursa u svrhu smanjenja onečišćenja te očuvanje krajobraza i ekosustava koji su prisutni na otoku Pagu.
ovčarstvo; otok Pag; ovčje mlijeko; ekološka proizvodnja; zakonodavstvo
nije evidentirano
engleski
Possibilities for the development of organic sheeps milk production on the island of Pag
nije evidentirano
sheep farming; island of Pag; sheep milk; organic production; legislation
nije evidentirano
Podaci o izdanju
67
28.02.2014.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb