Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Vodič dobre higijenske prakse u mini – siranama na OPG-u (CROSBI ID 392921)

Ocjenski rad | diplomski rad

Pavlović, Nera Vodič dobre higijenske prakse u mini – siranama na OPG-u / Havranek, Jasmina (mentor); Dolenčić Špehar, Iva (neposredni voditelj). Zagreb, Agronomski fakultet, . 2014

Podaci o odgovornosti

Pavlović, Nera

Havranek, Jasmina

Dolenčić Špehar, Iva

hrvatski

Vodič dobre higijenske prakse u mini – siranama na OPG-u

Prerada mlijeka u mliječne proizvode je vrlo osjetljiva i zahtjevna zbog sastojaka u mlijeku koji su pogodni za rast i razvoj mikroorganizama. U tu svrhu prerada mlijeka i mliječnih proizvoda provodi se putem plana samokontrole čiji je cilj smanjenje rizika u pogledu sigurnosti hrane. Plan samokontrole temelji se na načelima HACCP sustava u proizvodnji mliječnih proizvoda i to putem Vodiča dobre higijenske prakse čija je primjena neophodna u svakodnevnom procesu proizvodnje mliječnih proizvoda u mini–siranama na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Podaci potrebni za istraživanje prikupljeni su na dva obiteljska gospodarstva u okolici Zagreba, koja se bave proizvodnjom mlijeka i mliječnih proizvoda. Cilj ovog diplomskog rada je na primjeru dvije mini sirane na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu prikazati postupak provedbe Vodiča dobre higijenske prakse.

mlijeko; mliječni proizvodi; OPG; HACCP

nije evidentirano

engleski

Guide of good hygiene practice in a small - cheese producers on the family farms

nije evidentirano

milk; dairy products; family farms; HACCP

nije evidentirano

Podaci o izdanju

34

30.09.2014.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)