Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 737643

Vodič dobre higijenske prakse u mini – siranama na OPG-u


Pavlović, Nera
Vodič dobre higijenske prakse u mini – siranama na OPG-u, 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 737643 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Vodič dobre higijenske prakse u mini – siranama na OPG-u
(Guide of good hygiene practice in a small - cheese producers on the family farms)

Autori
Pavlović, Nera

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
30.09

Godina
2014

Stranica
34

Mentor
Havranek, Jasmina

Neposredni voditelj
Dolenčić Špehar, Iva

Ključne riječi
mlijeko; mliječni proizvodi; OPG; HACCP
(milk; dairy products; family farms; HACCP)

Sažetak
Prerada mlijeka u mliječne proizvode je vrlo osjetljiva i zahtjevna zbog sastojaka u mlijeku koji su pogodni za rast i razvoj mikroorganizama. U tu svrhu prerada mlijeka i mliječnih proizvoda provodi se putem plana samokontrole čiji je cilj smanjenje rizika u pogledu sigurnosti hrane. Plan samokontrole temelji se na načelima HACCP sustava u proizvodnji mliječnih proizvoda i to putem Vodiča dobre higijenske prakse čija je primjena neophodna u svakodnevnom procesu proizvodnje mliječnih proizvoda u mini–siranama na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Podaci potrebni za istraživanje prikupljeni su na dva obiteljska gospodarstva u okolici Zagreba, koja se bave proizvodnjom mlijeka i mliječnih proizvoda. Cilj ovog diplomskog rada je na primjeru dvije mini sirane na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu prikazati postupak provedbe Vodiča dobre higijenske prakse.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
178-1782128-2124 - Funkcionalni mliječni proizvodi od ovčjeg mlijeka (Dubravka Samaržija, )
178-1782128-2127 - Elementi ekološke proizvodnje i analitičke metode za dokazivanje izvornosti sira (Jasmina Havranek, )
178-1782128-2121 - Tehnološki parametri proizvodnje tradicijskih sireva u funkciji njihove zaštite (Samir Kalit, )

Ustanove
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Iva Dolenčić Špehar (mentor)

Avatar Url Jasmina Havranek (mentor)

Citiraj ovu publikaciju

Pavlović, Nera
Vodič dobre higijenske prakse u mini – siranama na OPG-u, 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Pavlović, N. (2014) 'Vodič dobre higijenske prakse u mini – siranama na OPG-u', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Pavlovi\'{c}, N.}, year = {2014}, pages = {34}, keywords = {milk, dairy products, family farms, HACCP}, title = {Guide of good hygiene practice in a small - cheese producers on the family farms}, keyword = {milk, dairy products, family farms, HACCP}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font