Vodič dobre higijenske prakse u mini – siranama na OPG-u (CROSBI ID 392921)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Pavlović, Nera
Havranek, Jasmina
Dolenčić Špehar, Iva
hrvatski
Vodič dobre higijenske prakse u mini – siranama na OPG-u
Prerada mlijeka u mliječne proizvode je vrlo osjetljiva i zahtjevna zbog sastojaka u mlijeku koji su pogodni za rast i razvoj mikroorganizama. U tu svrhu prerada mlijeka i mliječnih proizvoda provodi se putem plana samokontrole čiji je cilj smanjenje rizika u pogledu sigurnosti hrane. Plan samokontrole temelji se na načelima HACCP sustava u proizvodnji mliječnih proizvoda i to putem Vodiča dobre higijenske prakse čija je primjena neophodna u svakodnevnom procesu proizvodnje mliječnih proizvoda u mini–siranama na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Podaci potrebni za istraživanje prikupljeni su na dva obiteljska gospodarstva u okolici Zagreba, koja se bave proizvodnjom mlijeka i mliječnih proizvoda. Cilj ovog diplomskog rada je na primjeru dvije mini sirane na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu prikazati postupak provedbe Vodiča dobre higijenske prakse.
mlijeko; mliječni proizvodi; OPG; HACCP
nije evidentirano
engleski
Guide of good hygiene practice in a small - cheese producers on the family farms
nije evidentirano
milk; dairy products; family farms; HACCP
nije evidentirano
Podaci o izdanju
34
30.09.2014.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb