Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

XV. simpozij preventivne pedijatrije „Promocija zdravlja i prevencija bolesti u djece i mladih“ (CROSBI ID 746086)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Grgurić, Josip XV. simpozij preventivne pedijatrije „Promocija zdravlja i prevencija bolesti u djece i mladih“. Zagreb: Ured UNICEF-a za Hrvatsku, 2014. 188..

Podaci o odgovornosti

Grgurić, Josip

hrvatski

XV. simpozij preventivne pedijatrije „Promocija zdravlja i prevencija bolesti u djece i mladih“

Izlaganja na 15. simpoziju preventivne pedijatrije tiskana su u Zborniku radova, pod nazivom „Promocija zdravlja i prevencija bolesti u djece i mladih“ (ISBN 978 o53 7702 25-0 ). Posebni naglasak dat je na primjenu standardnih krivulja rasta djece vrtićke dobi, . Drugi važan sadržaj koji je proistekao iz ovog ispitivanja je zalaganje kroz 15 godišnji rad za aplikativne modele prevencije bolest. Međutim ovaj 15 simpozij, naznačio je novu dimenziju koja će odrediti daljnja usmjerenja prema očuvanju zdravlja djece, tzv. salutogenom konceptu u pedijatriji, koji je po prvi puta u nas na ovome skupu elaboriran. Svjetska zdravstvena organizacija je pojam salutogeneze uvela u svoje dokumente, uz preporuku da znanost i praksu treba unaprijediti u tom smjeru. To potiče i istraživanja ai primjenu u praksi u svijetu. Dosadašnja objavljena iskustva u RH, a posebno ovaj simpozij ukazuju da imamo mogućnosti za to, te da je potrebno daljnje aktivnosti na tom području.

salutogeneza; promocija zdravlja; prevencija bolesti; krivulje rasta

nije evidentirano

engleski

XV. Symposium preventive pediatrics "Health promotion and disease prevention in children and youth"

nije evidentirano

salutogenesis; health promotion; child growth charts; prevention of disease

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Ured UNICEF-a za Hrvatsku

188

2014.

nije evidentirano

objavljeno

978-053-7702-25-0

Povezanost rada

Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita