Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Zaštita okoliša - Minivodič za poslovnu zajednicu (CROSBI ID 775595)

Druge vrste radova | ostalo

Tišma, Sanja ; Čermak, Helena Zaštita okoliša - Minivodič za poslovnu zajednicu // Ministarstvo poduzetništva i obrta ; Europski fond za regionalni razvoj. 2014.

Podaci o odgovornosti

Tišma, Sanja ; Čermak, Helena

hrvatski

Zaštita okoliša - Minivodič za poslovnu zajednicu

Zakonodavni okvir zaštite okoliša u Europskoj uniji je obimno i složeno područje sa oko 300 pravnih dokumenata i nizom dodatnih obveza za poslovni sektor, a time i za mala i srednja poduzeća. Ovaj priručnik sadrži pregled temeljnih hrvatskih zakona po pojedinim segmentima okoliša koji su usklađeni sa europskom pravnom stečevinom. Pregled ključnih okolišnih direktiva u Europskoj uniji je u prilogu priručnika. Također, ukratko su prikazane temeljne obveze malih i srednjih poduzeća koje proizlaze iz Zakona o zaštiti okoliša, Zakona o zaštiti zraka i Zakona o održivom gospodarenju otpadom. Popisane su i ključne institucije i kontakti u kojima zainteresirani čitatelj može dobiti više informacija o naznačenim okolišnim temama. Priručnik je uglavnom namijenjen malim i srednjim poduzećima, ali obzirom na sadržaj - pregled temeljnih europskih direktiva u području zaštite okoliša i hrvatskog zakonodavstva te popis relevantnih institucija u Hrvatskoj moguće je da ce naići i na interes šire javnosti.

zaštita okoliša

nije evidentirano

engleski

Zaštita okoliša - Minivodič za poslovnu zajednicu

nije evidentirano

zaštita okoliša

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Ministarstvo poduzetništva i obrta ; Europski fond za regionalni razvoj

2014.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija