Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Pedijatrija danas: novosti u nas i u svijetu. Poslijediplomski tečaj I kategorije. Novi pristup procjeni aktivnosti bolesti, dijagnozi i terapiji u djece s juvenilnim idiopatskim artritisom. (CROSBI ID 746062)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Jelušić, Marija ; Frković, Marijan ; Mustapić, Željka ; Bojanić, Katarina ; Malčić, Ivan Pedijatrija danas: novosti u nas i u svijetu. Poslijediplomski tečaj I kategorije. Novi pristup procjeni aktivnosti bolesti, dijagnozi i terapiji u djece s juvenilnim idiopatskim artritisom. / Tješić Drinković, Duška ; Vuković, Jurica ; Barišić, Nina (ur.). Zagreb: Medicinska naklada, 2012. 110..

Podaci o odgovornosti

Jelušić, Marija ; Frković, Marijan ; Mustapić, Željka ; Bojanić, Katarina ; Malčić, Ivan

Tješić Drinković, Duška ; Vuković, Jurica ; Barišić, Nina

hrvatski

Pedijatrija danas: novosti u nas i u svijetu. Poslijediplomski tečaj I kategorije. Novi pristup procjeni aktivnosti bolesti, dijagnozi i terapiji u djece s juvenilnim idiopatskim artritisom.

Juvenilni idiopatski artritis (ili juvenilni idiopatski artritisi) je autoimunosna bolest koja nije jedinstvna nego čini skupinu sličnih bolesti koje imaju različiti tijek, prognozu i ishod bolesti. U ovom preglednom radu iznjete su najnovije smjernice Američkog reumatološkog društva za liječenje različitih tipova juvenilnog idiopatskog artritisa na osnovi različite patogeneze bolesti. Prikazan je novi pristup procjene stanja i aktivnosti bolesti koji ne uključuje samo ocjenu od strane liječnika, nego veliku važnost stavlja na percepciju pacijenata i njihovih roditelja/staratelja. Takav pristup liječenju bolesnika s kroničnom bolešću znatno poboljšava kvalitetu suradnje između liječnika i pacijenata/roditelja, a time i kvalitetu medicinske skrbi, terapijskog učinka lijekova, i zadovoljstvo postignutim zdravstvenim stanjem

aktivnost; dijagnoza; terapija; juvenilni idiopatski artritis

nije evidentirano

engleski

Paediatrics today. New approach to activity, diagnosis and treatment of children with juvenile idiopathic arthritis

nije evidentirano

activity; diagnosis; therapy; juvenile idiopathic arthritis

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Medicinska naklada

110

2012.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Kliničke medicinske znanosti