Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Čitalačke navike učenika i studenata u službi razvoja društvenoga i kulturnoga aktivizma i tolerancije (CROSBI ID 775573)

Druge vrste radova | radovi sa studija

Kurtović, Ileana ; Mesić, Jagoda Čitalačke navike učenika i studenata u službi razvoja društvenoga i kulturnoga aktivizma i tolerancije // www.unizg.hr/rektorova/upload/konacna_verzija.docx. 2014.

Podaci o odgovornosti

Kurtović, Ileana ; Mesić, Jagoda

hrvatski

Čitalačke navike učenika i studenata u službi razvoja društvenoga i kulturnoga aktivizma i tolerancije

U radu se analizira međuodnos uloge čitalačkih navika učenika i studenata u razvijanju društvenog i kulturnog aktivizma. Odnos se analizira s obzirom na usluge i aktivnosti u kojima učenici sudjeluju kroz narodne knjižnice, ali i izvan njih. Odgovori na pitanja prikupljeni su anketom u kojoj je sudjelovalo sveukupno 200 ispitanika, učenika studentskih i učeničkih domova u Zagrebu. Anketom se analizira povezanost tolerancije i sudjelovanja u humanitarnim aktivnostima s načitanošću ispitanika. Također analizira se informiranost o knjižničnim programima te sudjelovanje u istima. Zaključuje se kako narodne knjižnice trebaju biti povezanije sa članovima zajednice. Narodne knjižnice u skladu sa IFLAI-inim i Unescovim Manifestom za narodne knjižnice trebaju raditi na povećanju čitanosti, prikupljanju literature namijenjene svim društvenim manjinama. Obrazovaniji i čitaniji pojedinci tolerantniji su te u skladu s tim podatkom treba razvijati daljnje knjižnične usluge.

manjine ; narodna knjižnica ; učenici ; studenti ; tolerancija

nije evidentirano

engleski

Reading habits of students in the development of social and cultural activism and tolerance

nije evidentirano

minorities ; public library ; students ; adolescents ; tolerance

nije evidentirano

Podaci o izdanju

www.unizg.hr/rektorova/upload/konacna_verzija.docx

2014.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Informacijske i komunikacijske znanosti

Poveznice