Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Elektroencefalografija (eeg) u razvojnoj dobi: temporalna mezijalna skleroza-indikacija za operativno liječenje (CROSBI ID 746047)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Bunoza, Branka ; Barišić, Nina ; Prpić Igor Elektroencefalografija (eeg) u razvojnoj dobi: temporalna mezijalna skleroza-indikacija za operativno liječenje. Zagreb: Medicinska naklada, 2014. 7-10..

Podaci o odgovornosti

Bunoza, Branka ; Barišić, Nina ; Prpić Igor

hrvatski

Elektroencefalografija (eeg) u razvojnoj dobi: temporalna mezijalna skleroza-indikacija za operativno liječenje

Hipokampalna skleroza (HS) je najĉešći uzrok farmakorezistentne epilepsije s napadajima iz temporalnog reţnja. Još uvijek nema meĊunarodno prihvaćene klasifikacije terminologije HS. ILAE razlikuje tri tipa HS prema poljima hipokam- pusa. Tip 1 se odnosi na teški gubitak neurona i gliozu dominantno u CA1 i CA4 regiji, dok je kod tipa 2 dominantni gubitak neurona u CA1 a kod tip 3 u CA4 regiji. Tip 1 je udruţen s anamnezom o ranom poĉetku napadaja s dobrim postop-erativnim rezultatima, za razliku od tipa 2 i 3, kod kojih dosadašnji rezultati govore za lošije postoperativne rezultate.

temporalna mezijalna skleroza

nije evidentirano

engleski

Electroencephalography (EEG) in developmental age: Mesial temporal sclerosis indication for operative treatment

nije evidentirano

temporal mesial sclerosis

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Medicinska naklada

7-10

2014.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

nije evidentirano