Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 729354

Psihološki aspekti suvremene obitelji, braka i partnerstva


Psihološki aspekti suvremene obitelji, braka i partnerstva, Zagreb: Naklada slap i Hrvatsko psihološko društvo, 2014 (monografija)


Naslov
Psihološki aspekti suvremene obitelji, braka i partnerstva
(Psychological aspects of contemporary family, marriage and partnership)

Urednik/ci
Brajša-Žganec, Andreja ; Lopižić, Josip ; Penezić, Zvjezdan

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Uredničke knjige, monografija, znanstvena

Izdavač
Naklada slap i Hrvatsko psihološko društvo

Grad
Zagreb

Godina
2014

Stranica
443

ISBN
978-953-191-784-1

Ključne riječi
obitelj; brak; partnerstvo; roditeljstvo
(Family; marriage; partnership; parenthood)

Sažetak
Psihološkim aspektima suvremene obitelji, braka i partnerstva bavila se 20. godišnja konferencija hrvatskih psihologa održana u Dubrovniku 2012 godine. Pokazalo se da je ova tema od izuzetnog interesa brojnim kolegama koji se njome bave u svakodnevnom znanstvenom i praktičnom radu. Povratne informacije ukazivale su nam da postoji potreba da se ove teme prikažu široj znanstveno i stručnoj zajednici, ali i studentima koji se tijekom svojeg obrazovanja susreću s pitanjima različitog funkcioniranja obitelji. Monografija se sastoji od 16 priloga u kojima se daje pregled relevantnih spoznaja i istraživanja kod nas i u svijetu vezano uz roditeljstvo i partnerstvo danas, interpersonalne odnose tijekom životnog vijeka kao i poteškoće u obiteljskom funkcioniranju, o kojima piše 28 autora, dio iz znanstvene zajednice a dio iz prakse. Na kraju svakog priloga, uz opširan pregled literature iz pojedine teme, izdvaja se preporučena literatura za one koji žele znati više. Stoga se nadamo da bi ova monografija trebala naići na recepciju kolega psihologa kao i stručnjaka srodnih struka koji se bave problematikom braka, obitelji i partnerstva, a posebno studenata psihologije, socijalnog rada, edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta – bilo kao udžbenik za kolegije koji se bave užim pitanjima obitelji i roditeljstva ali i širim pitanjima cjeloživotnog razvoja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
PsihologijaPOVEZANOST RADA


Ustanove
Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Zagreb,
Sveučilište u Zadru

Profili:

Avatar Url Andreja Brajša-Žganec (urednik)

Avatar Url Zvjezdan Penezić (urednik)

Avatar Url Iva Lopižić (urednik)

Citiraj ovu publikaciju

Psihološki aspekti suvremene obitelji, braka i partnerstva, Zagreb: Naklada slap i Hrvatsko psihološko društvo, 2014 (monografija)
Brajša-Žganec, A., Lopižić, J. & Penezić, Z. (ur.) (2014) Psihološki aspekti suvremene obitelji, braka i partnerstva. Zagreb, Naklada slap i Hrvatsko psihološko društvo.
@book{book, year = {2014}, pages = {443}, keywords = {Family, marriage, partnership, parenthood}, isbn = {978-953-191-784-1}, title = {Psychological aspects of contemporary family, marriage and partnership}, keyword = {Family, marriage, partnership, parenthood}, publisher = {Naklada slap i Hrvatsko psiholo\v{s}ko dru\v{s}tvo}, publisherplace = {Zagreb} }