Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Proizvodnja i svojstva kakao maslaca (CROSBI ID 392284)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Mandić, Ivo Proizvodnja i svojstva kakao maslaca / Babić, Jurislav (mentor); Mostar, BiH, Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, . 2014

Podaci o odgovornosti

Mandić, Ivo

Babić, Jurislav

hrvatski

Proizvodnja i svojstva kakao maslaca

Kakao maslac je vrlo značajna sirovina biljnog podrijetla koja se koristi u konditorskoj industriji. Ima vrlo važnu ulogu u proizvodnji kakao-mase, te je stoga važno poznavati njegova fizikalna i kemijska svojstva. Kakao-maslac je mast dobivena mehaničkim prešanja kakao zrna, kako loma, kakao-pogače i kakao-sitneži. Kakao maslac odlikuje karakteristična žuta boja i specifična aroma i okus. Udio kakao-maslaca u pojedinim proizvodima podiže kvalitetu istom. Cilj završnog rada je prikazati osnovne značajke kakao-zrna, proizvodnju kakao-maslaca te kemijska i fizikalna svojstva kakao- maslaca.

kakao-maslac ; kakao-zrno

nije evidentirano

engleski

Production and properties of cocoa butter

nije evidentirano

cocoa butter ; cocoa bean

nije evidentirano

Podaci o izdanju

15

14.10.2014.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Mostar, BiH

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija