Proizvodnja i svojstva kakao maslaca (CROSBI ID 392284)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Mandić, Ivo
Babić, Jurislav
hrvatski
Proizvodnja i svojstva kakao maslaca
Kakao maslac je vrlo značajna sirovina biljnog podrijetla koja se koristi u konditorskoj industriji. Ima vrlo važnu ulogu u proizvodnji kakao-mase, te je stoga važno poznavati njegova fizikalna i kemijska svojstva. Kakao-maslac je mast dobivena mehaničkim prešanja kakao zrna, kako loma, kakao-pogače i kakao-sitneži. Kakao maslac odlikuje karakteristična žuta boja i specifična aroma i okus. Udio kakao-maslaca u pojedinim proizvodima podiže kvalitetu istom. Cilj završnog rada je prikazati osnovne značajke kakao-zrna, proizvodnju kakao-maslaca te kemijska i fizikalna svojstva kakao- maslaca.
kakao-maslac ; kakao-zrno
nije evidentirano
engleski
Production and properties of cocoa butter
nije evidentirano
cocoa butter ; cocoa bean
nije evidentirano
Podaci o izdanju
15
14.10.2014.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet
Mostar, BiH