Procesi čišćenja difuznog soka u proizvodnji šećera iz šećerne repe (CROSBI ID 392282)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Ćorić, Nikolina
Babić, Jurislav
hrvatski
Procesi čišćenja difuznog soka u proizvodnji šećera iz šećerne repe
Proizvodnja i potrošnja konzumnog šećera u svijetu konstantno raste te je saharoza jedan od glavnih sastojaka prehrane. Šećer koji se danas nalazi na tržištu proizvodi se iz šećerne trske i šećerne repe. Tehnološki postupak proizvodnje šećera iz šećerne repe je kontinuirani postupak, a faze čišćenja difuznog soka obuhvaćju sve operacije i procese koji imaju za cilj iz difuznog soka, u što većoj mjeri, ukloniti otopljeni nešećere i suspendirane nečistoće.
šećerna repa ; saharoza ; difuzni sok
nije evidentirano
engleski
Processes of sugar juice clarification in production of sugar from sugar beet
nije evidentirano
sugar beet ; succrose ; sugar juice
nije evidentirano
Podaci o izdanju
16
02.10.2014.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet
Mostar, BiH