Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Procesi čišćenja difuznog soka u proizvodnji šećera iz šećerne repe (CROSBI ID 392282)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Ćorić, Nikolina Procesi čišćenja difuznog soka u proizvodnji šećera iz šećerne repe / Babić, Jurislav (mentor); Mostar, BiH, Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, . 2014

Podaci o odgovornosti

Ćorić, Nikolina

Babić, Jurislav

hrvatski

Procesi čišćenja difuznog soka u proizvodnji šećera iz šećerne repe

Proizvodnja i potrošnja konzumnog šećera u svijetu konstantno raste te je saharoza jedan od glavnih sastojaka prehrane. Šećer koji se danas nalazi na tržištu proizvodi se iz šećerne trske i šećerne repe. Tehnološki postupak proizvodnje šećera iz šećerne repe je kontinuirani postupak, a faze čišćenja difuznog soka obuhvaćju sve operacije i procese koji imaju za cilj iz difuznog soka, u što većoj mjeri, ukloniti otopljeni nešećere i suspendirane nečistoće.

šećerna repa ; saharoza ; difuzni sok

nije evidentirano

engleski

Processes of sugar juice clarification in production of sugar from sugar beet

nije evidentirano

sugar beet ; succrose ; sugar juice

nije evidentirano

Podaci o izdanju

16

02.10.2014.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Mostar, BiH

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija