Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Proces proizvodnje tvrdih i karamel-bombona (CROSBI ID 392278)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Radman, Ana Proces proizvodnje tvrdih i karamel-bombona / Babić, Jurislav (mentor); Mostar, BiH, Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, . 2014

Podaci o odgovornosti

Radman, Ana

Babić, Jurislav

hrvatski

Proces proizvodnje tvrdih i karamel-bombona

Bombonski i srodni proizvodi su oni proizvodi koji se dobivaju odgovarajućim tehnološkim postupcima od šećera, bombonskog sirupa, vode te drugih sirovina, aditiva i tvari koje se dodaju radi povećanja biološke vrijednosti proizvoda. Mogu biti s dodacima, sa punjenjem, mogu se prelijevati, djelomično prelijevati, dražirati, komprimirati, kandirati, ukrašavati, posipati. Bombonskom masom smatra se poluproizvod dobiven od šećera, uz dodatke aditiva za poboljšanje okusa, izgleda i mirisa, koji su specifični za određenu vrstu bombonske mase. Bombonskoj masi mogu se dodavati dopuštene prirodne i umjetne boje i arome, boje do 0, 3%, a arome do 3% računato na masu proizvoda.

tvrdi bomboni ; karamel-bomboni ; bombonska masa ; karamelna masa

nije evidentirano

engleski

Hard and caramel candy production

nije evidentirano

hard candy ; caramel candy ; candy syrup ; caramel mass ;

nije evidentirano

Podaci o izdanju

25

05.10.2014.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Mostar, BiH

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija