Proces proizvodnje tvrdih i karamel-bombona (CROSBI ID 392278)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Radman, Ana
Babić, Jurislav
hrvatski
Proces proizvodnje tvrdih i karamel-bombona
Bombonski i srodni proizvodi su oni proizvodi koji se dobivaju odgovarajućim tehnološkim postupcima od šećera, bombonskog sirupa, vode te drugih sirovina, aditiva i tvari koje se dodaju radi povećanja biološke vrijednosti proizvoda. Mogu biti s dodacima, sa punjenjem, mogu se prelijevati, djelomično prelijevati, dražirati, komprimirati, kandirati, ukrašavati, posipati. Bombonskom masom smatra se poluproizvod dobiven od šećera, uz dodatke aditiva za poboljšanje okusa, izgleda i mirisa, koji su specifični za određenu vrstu bombonske mase. Bombonskoj masi mogu se dodavati dopuštene prirodne i umjetne boje i arome, boje do 0, 3%, a arome do 3% računato na masu proizvoda.
tvrdi bomboni ; karamel-bomboni ; bombonska masa ; karamelna masa
nije evidentirano
engleski
Hard and caramel candy production
nije evidentirano
hard candy ; caramel candy ; candy syrup ; caramel mass ;
nije evidentirano
Podaci o izdanju
25
05.10.2014.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet
Mostar, BiH