Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Reološka svojstva čokolade (CROSBI ID 392275)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Grbavac, Slavka Reološka svojstva čokolade / Babić, Jurislav (mentor); Mostar, BiH, Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, . 2012

Podaci o odgovornosti

Grbavac, Slavka

Babić, Jurislav

hrvatski

Reološka svojstva čokolade

Poznavanje reoloških svojstava hrane od velikog je značaja, bilo da se radi o kontroli procesa, praćenju stabilnosti tijekom skladištenja prehrambenih proizvoda ili razvijanju novih proizvoda. Čokolada predstavlja kompleksni dvofazni sustav koji se sastoji od različitih dodataka kao što su kakao maslac, mlijeko u prahu, kakao prah, šećer i emulgatori. Količina svakog od navedenih dodataka u čokoladi utječe na svojstva tečenja, uvjete proizvodnje i kakvoću gotovog proizvoda. Čokolade glavnom sadrže 15 do 30% kakao maslaca te drugih masti koji imaju vrlo važnu ulogu za reološka svojstva čokolade. Međutim iz ekonomskih razloga čokoladi se dodaju različiti emulgatori koji, također imaju značajan utjecaj na navedena svojstva. Cilj završnog rada je opisati sirovine u proizvodnji čokolade, proces proizvodnje, reološka svojstva čokolade te važnosti i utjecaj različitih parametara na reološka svojstva čokolade.

reološka svojstva ; čokolada

nije evidentirano

engleski

Rheological properties of chocolate

nije evidentirano

Rheological properties of chocolate

nije evidentirano

Podaci o izdanju

24

05.10.2012.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Mostar, BiH

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija