Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Korozija i zaštita premazima (CROSBI ID 746005)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Juraga, Ivan ; Alar, Vesna ; Stojanović, Ivan Korozija i zaštita premazima / Pustaić, Dragan (ur.). Zagreb: Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, 2014. 204..

Podaci o odgovornosti

Juraga, Ivan ; Alar, Vesna ; Stojanović, Ivan

Pustaić, Dragan

hrvatski

Korozija i zaštita premazima

Svakodnevno smo svjedoci da svijest o koroziji kao izrazito razornu i štetnom djelovanju na materijal konstrukcije postaje sve jača, a time i primjena metoda zaštite od korozije ima sve veću važnost što konačno utječe na cijenu konstrukcije. Konstrukcije su sve lakše, izrađuju se od sve tanjih materijala, dok je okoliš kojemu su izložene sve agresivniji. Stoga pravilan izbor materijala, ne samo sa stajališta mehaničkih svojstava nego i korozijske postojanosti, postaje pravi izazov za inženjere kako bi se dostigao predviđeni radni vijek konstrukcije bez dodatnih iznenadnih troškova, ali i ono što je najvažnije, rad siguran za čovjeka i okoliš. Potreban je novi integralni pristup projektiranju i izradi konstrukcija koji zahtijeva multidisciplinarnost i usvajanje novih znanja. Ovaj udžbenik je nastao na temelju višegodišnjeg istraživanja područja mehanizma korozije i zaštite od korozije premazima, rada na primjerima korozijskih oštećenja te istraživanja ponašanja različitih vrsta prevlaka u laboratorijskim i terenskim ispitivanjima. Posebna vrijednost udžbenika su s jedne strane spoznaje stečene dugogodišnjim praktičnim radom na terenu – gradilištima i proizvodnim pogonima. S druge strane, u knjigu su ugrađene i spoznaje dobivene znanstvenim istraživanjima posebno iz područja vodorazrjedivih premaza te opsežnog eksperimentalnoga laboratorijskog rada.

korozija; premaz; čelik

nije evidentirano

engleski

Corrosion and coatings

nije evidentirano

corrosion; coating; steel

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu

204

2014.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-7738-27-3

Povezanost rada

Strojarstvo