Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 726204

Tekstilna znanost i gospodarstvo ; Zbornik radova 2. Znanstveno-stručno savjetovanje Tekstilna znanost i gospodarstvo


Tekstilna znanost i gospodarstvo ; Zbornik radova 2. Znanstveno-stručno savjetovanje Tekstilna znanost i gospodarstvo, Zagreb: Sveučilište u Zagrebu, Tekstilno-tehnološki fakultet, 2009 (zbornik)


Naslov
Tekstilna znanost i gospodarstvo ; Zbornik radova 2. Znanstveno-stručno savjetovanje Tekstilna znanost i gospodarstvo
(Textile Science & Economy ; Book of proceedings 2nd Scientific-Professional Symposium Textile Science & Economy)

Urednik/ci
Ujević, Darko ; Penava, Željko

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Uredničke knjige, zbornik, znanstvena

Izdavač
Sveučilište u Zagrebu, Tekstilno-tehnološki fakultet

Grad
Zagreb

Godina
2009

Stranica
283

ISBN
978-953-7105-27-3

Ključne riječi
tekstil; znanost; gospodarstvo
(extile; science; economy)

Sažetak
Uvjerivši se u visoku opravdanost i potrebu okupljanja znanstvenika i gospodarstvenika iz područja tekstila, odjeće i obuće, a na osnovu pozitivnih odjeka te iskustava stečenih na prošlogodišnjem 1. savjetovanju, Tekstilno-tehnološki fakultet i ove godine organizira 2. znanstveno-stručno savjetovanje TEKSTILNA ZNANOST I GOSPODARSTVO. Uz nastavak trenda povezivanja hrvatskog poduzetništva sa znanstvenicima i stručnjacima kako bi svi zajedno doprinijeli razvoju gospodarstva temeljenog na znanju, ovogodišnje Savjetovanje širi svoje domete i na poticanje suradnje sa EU, kao i na poticanje regionalne suradnje sa znanstvenicima, stručnjacima i gospodarstvenicima iz susjednih država. Izbor tema ovog Savjetovanja ukazuje na čvrstu opredijeljenost i usmjeravanje hrvatskog tekstilnog i odjevnog gospodarstva sukladno smjernicama europske tehnološko-razvojne platforme, te prema njezinim projektima u području tekstila i odjeće. Upravo u sklopu te platforme je i prvo predavanje ovog Savjetovanja koje predstavlja Sedmi okvirni program europske unije te mogućnosti za hrvatsko tekstilno i odjevno gospodarstvo u tom programu. Odmah u nastavku slijedi predstavljanje novog informatičkog projekta rađenog s ciljem okupljanja hrvatskih tekstilaca, kao i novog fakultetskog projekta cjeloživotnog obrazovanja čiji je inicijator i pokretač upravo Tekstilno-tehnološki fakultet. Slijede predavanja i prikazi tehnološkog razvoja Hrvatske u 21. stoljeću kao i strukture tekstilne industrije u BiH, a tu su i ostali radovi naših najistaknutijih znanstvenika i gospodarstvenika koji su se rado odazvali pozivu na tako značajno Savjetovanje. Potrebno je izraziti i veliko zadovoljstvo što su se na Savjetovanje odazvali i znanstvenici i gospodarstvenici iz zemalja regije, čime ovo Savjetovanje potvrđuje međunarodni značaj te, što je najvažnije, znanstvenostručnu težinu. Znanstveno-stručni radovi naših kolega iz regije nalaze se u Zborniku i u dijelu poster prezentacija. Zbornik je oblikovan tako da su u prvom dijelu objavljena usmena izlaganja (u pisanoj formi), a potom slijede radovi - na Savjetovanju prikazani u obliku postera - svrstani prema područjima i granama tekstilne tehnologije. Budući da je Savjetovanje izrazito gospodarski usmjereno, u Zborniku su svoje mjesto našli veliki i mali poduzetnici predstavljajući vlastite rezultate, proizvode, brendove ili nove inicijative. Prije, tijekom i nakon ovog Savjetovanja Tekstilno-tehnološki fakultet ostaje otvoren za prihvat novih ideja za poboljšanje suradnje u području istraživačko-razvojnih projekata, ali i za pomoć u svladavanju svakodnevnih tehnoloških problema. Kako smo i na ovom Savjetovanju pokazali, zajedničkim radom i zajedničkim projektima možemo značajno doprinijeti razvoju tekstilnog gospodarstva Hrvatske i šire regije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Tekstilna tehnologijaPOVEZANOST RADA


Ustanove
Tekstilno-tehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Željko Penava (urednik)

Avatar Url Darko Ujević (urednik)

Citiraj ovu publikaciju

Tekstilna znanost i gospodarstvo ; Zbornik radova 2. Znanstveno-stručno savjetovanje Tekstilna znanost i gospodarstvo, Zagreb: Sveučilište u Zagrebu, Tekstilno-tehnološki fakultet, 2009 (zbornik)
Ujević, D. & Penava, Ž. (ur.) (2009) Tekstilna znanost i gospodarstvo ; Zbornik radova 2. Znanstveno-stručno savjetovanje Tekstilna znanost i gospodarstvo. Zagreb, Sveučilište u Zagrebu, Tekstilno-tehnološki fakultet.
@book{book, year = {2009}, pages = {283}, keywords = {extile, science, economy}, isbn = {978-953-7105-27-3}, title = {Textile Science and Economy ; Book of proceedings 2nd Scientific-Professional Symposium Textile Science and Economy}, keyword = {extile, science, economy}, publisher = {Sveu\v{c}ili\v{s}te u Zagrebu, Tekstilno-tehnolo\v{s}ki fakultet}, publisherplace = {Zagreb} }