Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj pH ekstrakcije na elektroforetski profil albumina i globulina ječma (CROSBI ID 391863)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Jurić, Dino Utjecaj pH ekstrakcije na elektroforetski profil albumina i globulina ječma / Strelec, Ivica (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2014

Podaci o odgovornosti

Jurić, Dino

Strelec, Ivica

hrvatski

Utjecaj pH ekstrakcije na elektroforetski profil albumina i globulina ječma

Cilj ovog rada bio je ispitati utjecaj pH ekstrakcije na raspored i intenzitet proteinskih vrpci albumina i globulina ječma analizom elektroferograma dobivenih nakon provedene poliakrilamid gel elektroforeze u prisutnosti natrijeva dodecil-sulfata. Rezultati su pokazali da je topljivost proteina ječma ovisna o primijenjenom pH. U rasponu pH od 3 do 5 topljivost proteina ječma je najmanja, a porastom pH iznad 6 topljivost proteina ječma značajno raste. Usporedba položaja proteinskih vrpci u elektroferogramima pokazuje da se u rasponu pH od 3 do 5 ekstrahiraju albumini, a iznad pH 6 albumini i globulini.

albumini ; globulini ; ječam ; pH ekstrakcije ; SDS-PAGE

nije evidentirano

engleski

Electrophoretic Patterns of Barley Albumins and Globulins as Affected by Extraction pH

nije evidentirano

albumins ; barley ; extraction pH ; globulins ; SDS-PAGE

nije evidentirano

Podaci o izdanju

14

06.10.2014.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Biotehnologija, Prehrambena tehnologija

Poveznice