Utjecaj pH ekstrakcije na elektroforetski profil albumina i globulina ječma (CROSBI ID 391863)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Jurić, Dino
Strelec, Ivica
hrvatski
Utjecaj pH ekstrakcije na elektroforetski profil albumina i globulina ječma
Cilj ovog rada bio je ispitati utjecaj pH ekstrakcije na raspored i intenzitet proteinskih vrpci albumina i globulina ječma analizom elektroferograma dobivenih nakon provedene poliakrilamid gel elektroforeze u prisutnosti natrijeva dodecil-sulfata. Rezultati su pokazali da je topljivost proteina ječma ovisna o primijenjenom pH. U rasponu pH od 3 do 5 topljivost proteina ječma je najmanja, a porastom pH iznad 6 topljivost proteina ječma značajno raste. Usporedba položaja proteinskih vrpci u elektroferogramima pokazuje da se u rasponu pH od 3 do 5 ekstrahiraju albumini, a iznad pH 6 albumini i globulini.
albumini ; globulini ; ječam ; pH ekstrakcije ; SDS-PAGE
nije evidentirano
engleski
Electrophoretic Patterns of Barley Albumins and Globulins as Affected by Extraction pH
nije evidentirano
albumins ; barley ; extraction pH ; globulins ; SDS-PAGE
nije evidentirano
Podaci o izdanju
14
06.10.2014.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek