Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Motiv jeke u staroj hrvatskoj književnosti (CROSBI ID 775431)

Druge vrste radova | ostalo

Šundalić, Zlata ; Mateljak Popić, Anela Motiv jeke u staroj hrvatskoj književnosti // Knjiga sažetaka. Šesti hrvatski slavistički kongres. 2014.

Podaci o odgovornosti

Šundalić, Zlata ; Mateljak Popić, Anela

hrvatski

Motiv jeke u staroj hrvatskoj književnosti

U radu naslovljenom Motiv jeke u staroj hrvatskoj književnosti središnji je predmet bavljenja istraživanje pojavnosti, značenja i funkcije motiva jeke (ili oglasja) u tekstovima stare hrvatske književnosti (na primjer, u renesansnoj književnosti istraživanjem su bili obuhvaćeni pisci: M. Vetranović, S. Bobaljević, M. Držić, F. Lukarević Burina ; u književnosti 17. stoljeća: M. Gazarović, V. Skvadrović, I. Gundulić, I. Bunić Vučić, Đ. Palmotić, P. R. Vitezović, P. Zrinski, F. K. Frankopan, a u književnosti 18. stoljeća: A. Kanižlić M. P. Katančić, V. Došen, A. Gleđević, J. Kavanjin, Gospodarica od Elide). Motiv jeke se promišlja u kontekstu zrcalne strukture (B. Vuletić), ali i nekih jednostavnih oblika (npr. zagonetke), pozornost je usmjerena i na uočavanje sličnosti i razlika potvrđenih motiva jeke u staroj hrvatskoj književnosti (u odnosu na kontekst, motivaciju pojavljivanja i stilsku uobličenost), a istražuje se i povezanost motiva jeke i sadržaja kao i povezanost motiva jeke i žanra.

stara hrvatska književnost; jeka; renesansa; književnost 17. stoljeća; književnost 18. stoljeća

nije evidentirano

engleski

The Motif of Echo in Old Croatian Literature

nije evidentirano

Old Croatian Literature; echo; Renaissance literature; 17th century literature; 18th century literature

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Knjiga sažetaka. Šesti hrvatski slavistički kongres

2014.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Filologija