Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Barbanski zapisi, svezak 1. (CROSBI ID 12104)

Urednička knjiga | zbornik radova s konferencije

Barbanski zapisi, svezak 1. / Bertoša, Slaven (ur.) Barban: Libar, 2013

Podaci o odgovornosti

Bertoša, Slaven

hrvatski

Barbanski zapisi, svezak 1.

Zbornik sadrži pisane priloge koji su 24. veljače 2012. izloženi na znanstvenom skupu u Barbanu. Odnose se na sljedeće teme: Gradine kod Prnjani (Kristina Mihovilić), Crkva sv. Antuna Opata u Barbanu (Josip Šiklić), "Adventus ad Castrum Barbana" (Alojz Štoković), Teritorijalni, demografski i gospodarski podaci o Barbansko-rakljanskoj gospoštiji u drugoj polovici XVIII. stoljeća (Slaven Bertoša), Matične knjige župe Barban s posebnim osvrtom na matičnu knjigu krštenih 1815.-1831. (Jakov Jelinčić), Obitelj i obiteljski odnosi na Barbanštini u drugoj polovici XIX. stoljeća (Iva Kolić), Don Giuseppe Radole - barbanski monsinjor i počasni građanin (Denis Kontošić), Jezik Stankovićeva "Kratkoga nauka karstianskoga" (Lina Pliško i Samanta Milotić Bančić) i Stilistički pogled na barbanska osobna imena (Valter Milovan i Maja Cerić).

Barban; Istra; povijest

Zbornik radova znanstvenog skupa "Barban i Barbanština od prapovijesti do danas", Drugi memorijal Petra Stankovića "Barban u srcu".

engleski

Barban's Notes, volume 1.

nije evidentirano

Barban; Istria; history

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Barban: Libar

2013.

978-953-7629-02-1

279

objavljeno

Povezanost rada

Povijest