Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Metodologija istraživanja sigurnosnih pojava (CROSBI ID 745962)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Vukosav, Joško ; Sindik, Joško Metodologija istraživanja sigurnosnih pojava / Jelovčić, Nikša (ur.). Zagreb: Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, 2014. 127..

Podaci o odgovornosti

Vukosav, Joško ; Sindik, Joško

Jelovčić, Nikša

hrvatski

Metodologija istraživanja sigurnosnih pojava

Ova je knjiga napisana s namjerom da obuhvati temeljno gradivo kolegija „Metodologija istraživanja sigurnosnih pojava“ na specijalističkom diplomskom studiju kriminalistike na Visokoj policijskoj školi u Zagrebu. Općenito govoreći, gradivo ovog kolegija je posebno kompleksno, prvenstveno zbog njegove tematske udaljenosti od glavnog područja ovog studija (što je slučaj i s većinom drugih studija, pa zapravo kolegij može direktno zainteresirati samo pojedinace sa snažnim afinitetom prema znanstvenim istraživanjima). Zato smo smatrali važnim pokušati, na pojednostavljen ali ne i banaliziran način, dati pregled temeljnih odrednica metodologije znanstvenog istraživanja, s naznakama elemenata statističke analize podataka, koja je inherentan dio istraživačkog procesa. U tu svrhu nastojali smo staviti gradivo u kontekst praktične problematike kojom se bave kriminalisti u svakodnevnom radu, ili pak pojava s kojima se svakodnevno susrećemo. Bibliografske jedinice navedene u popisu literature tek su mali dio najraznovrsnije knjižne građe koju je valjalo proučiti za pripremu ove knjige. U izboru literature rukovodili smo se međutim potrebom da damo što jasniji pregled bitnih pojmova metodologije znanosti s pregledom osnovnih statističkih pojmova (ali bez detaljnijih opisa, objašnjenja i obrazloženja), sve s nastojanjem približavanja ove naizgled apstraktne problematike studentima stručnog studija. Drugim riječima, knjiga (koja se s obzirom na obuhvatnost gradiva može smatrati čak i udžbenikom, a kao detaljna praktična sistematizacija znanja priručnikom) je namijenjena studentima koji su prije slušanja ovog kolegija imali tek fragmentarna osnovna znanja iz ovog područja ili pak nisu posjedovali ni takva znanja. Stoga je i istoimeni kolegij i ova relativno pojednostavljena knjiga koja nastoji pratiti sadržaje tog kolegija zapravo nužnost za stjecanje temeljnih znanja iz područja metodologije znanosti ne samo za studente koji imaju „znanstvene ambicije“ ili primjenu znanja u praksi, već i nešto šire.

istraživanja ; metodologija znanosti ; sigurnosne pojave

nije evidentirano

engleski

Research Methodology for Safety Events

nije evidentirano

research ; scientific methodology ; security events

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske

127

2014.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-161-283-8

Povezanost rada

Sigurnosne i obrambene znanosti