Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Znanstveno mišljenje o važnosti konzumiranja jodirane soli u RH (CROSBI ID 775361)

Druge vrste radova | stručna ekspertiza

Kusić, Zvonko ; Lelas, Vesna ; Drenjančević-Perić, Ines ; Katalenić, Marijan ; Gros-Bošković, Andrea (radna skupina) Znanstveno mišljenje o važnosti konzumiranja jodirane soli u RH // Hrvatska agencija za hranu. 2009.

Podaci o odgovornosti

Kusić, Zvonko ; Lelas, Vesna ; Drenjančević-Perić, Ines ; Katalenić, Marijan ; Gros-Bošković, Andrea (radna skupina)

hrvatski

Znanstveno mišljenje o važnosti konzumiranja jodirane soli u RH

Nedostatak joda u prehrani povezan je s mnogim zdravstvenim poremecajima. Jodiranje kuhinjske soli najbolja je preventiva. Dugogodisnjom praksom jodiranja u RH ovaj je problem uspješno riješen

kuhinjska sol; jodiranje; poremećaji uzrokovani nedostatkom joda

nije evidentirano

engleski

Scientific opinion on importance of iodinized salt dietary consumpttion in RH

nije evidentirano

kitchen salt; iodination; iodine defficiency disorders

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Hrvatska agencija za hranu

2009.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Temeljne medicinske znanosti, Kliničke medicinske znanosti, Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita