Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Zabilježba ovrhe u hrvatskom pravu i pravu Federacije Bosne i Hercegovine (zemljišnoknjižni aspekti i osvrt na retroaktivnost) (CROSBI ID 209837)

Prilog u časopisu | ostalo

Mihelčić, Gabrijela Zabilježba ovrhe u hrvatskom pravu i pravu Federacije Bosne i Hercegovine (zemljišnoknjižni aspekti i osvrt na retroaktivnost) Zbornik Pravnog fakulteta u Mostaru, 11 (2007), 1-5

Podaci o odgovornosti

Mihelčić, Gabrijela

hrvatski

Zabilježba ovrhe u hrvatskom pravu i pravu Federacije Bosne i Hercegovine (zemljišnoknjižni aspekti i osvrt na retroaktivnost)

U radu se poredbeno raščlanjuje institut zabilježbe ovrhe i njegove pravne učinke u hrvatskom pravu i pravu Federacije Bosne i Hercegovine. Paralelno, analiziraju se relevantne odredbe zemljišnoknjižnog prava i prava kojim je uređeno vlasništvo i druga stvarna prava. Uvodno se daje kratki povijesni prikaz razvoja instituta. Analiziraju se pretpostavke za upis zabilježbe ovrhe, raščlanjuju pravni učinci koje ista proizvodi u oba pozitivna pravna sustava te naglašavaju razlike u normiranju i primjeni instituta. Kritiziraju se neka postojeća rješenja i sugeriraju se načini izmjena istih.

hrv

nije evidentirano

engleski

eng

nije evidentirano

eng

nije evidentirano

Podaci o izdanju

11

2007.

1-5

objavljeno

1223-177ui

Povezanost rada

Pravo