Mogućnosti proizvodnje voćne vrste goji (Lycium barbarum) u Hrvatskoj (CROSBI ID 390979)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Mažar, Tomislav
Duralija, Boris
hrvatski
Mogućnosti proizvodnje voćne vrste goji (Lycium barbarum) u Hrvatskoj
Cilj ovog rada je objasniti mogućnost proizvodnje voćne vrste goji (Lycium barbarum) u Hrvatskoj. Rad je podijeljen u 10 osnovnih cjelina u kojima je opis vrste Lycium barbarum te njena taksonomska pripadnost i porijeklo. Opisana su ljekovita svojstva goji bobica, kao i kemijski sastav pojedinih dijelova biljke. Nadalje, opisane su kliničke studije, toksičnost i nuspojave te neki gotovi proizvodi ove voćne vrste. Obrađena je i mogućnost uzgoja gojia u Hrvatskoj, sama sadnja, mjere njege, obrana od bolesti i štetnika te berba i skladištenje goji bobica. Na kraju rada opisan je eksperiment proveden u Kini o mogućnosti uzgoja goji bobica na zaslanjenim tlima.
Goji; Lycium barbarum L.; uzgoj
nije evidentirano
engleski
The production possibilities of fuit species goji berries (Lycium barbarum) in Croatia
nije evidentirano
Goji berries; Lycium barbarum L.; growing
nije evidentirano
Podaci o izdanju
18
25.09.2014.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb