Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Funkcija i dizajn pakiranja za čokoladu (CROSBI ID 390930)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Čolak, Vlatka Funkcija i dizajn pakiranja za čokoladu / Jakobek, Lidija (mentor); Mostar, Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, . 2014

Podaci o odgovornosti

Čolak, Vlatka

Jakobek, Lidija

hrvatski

Funkcija i dizajn pakiranja za čokoladu

Čokolada je danas jedan od najpopularnijih prehrambenih proizvoda na svijetu. Ambalaža u koju se pakiraju čokolada i proizvodi mora pokazati zaštitu protiv svih vanjskih utjecaja kao što su kisik, temperaturne promjene, vodena para te svjetlost. U isto vrijeme ambalaža treba biti prikladnog dizajna, prihvatljivog od strane potrošača. Prilikom odabira i dizajniranja pakiranja za čokoladu, treba obratiti pozornost na uvjete skladištenja čokolade, ambalažni materijal pakiranja, izgled i prihvatljivost pakiranja, ali i na laku uporabu pakiranja. Sve ovo važni su elementi kreiranja i dizajniranja pakiranja za čokoladu. U ovom radu opisana je čokolada kao namirnica te zahtjevi za njeno pakiranje i skladištenje. Opisana je uloga prikladnosti, dizajna i izgleda pakiranja, koji su od velike važnosti jer inovativna i privlačna ambalaža osigurava bolju prodaju proizvoda.

čokolada ; funkcija ambalaže ; prikladnost pakiranja ; dizajn pakiranja

nije evidentirano

engleski

Function and design of packaging for chocolate

nije evidentirano

chocolate ; packaging functions ; the suitability of packaging ; packaging design

nije evidentirano

Podaci o izdanju

13

02.10.2014.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Mostar

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija