Funkcija i dizajn pakiranja za čokoladu (CROSBI ID 390930)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Čolak, Vlatka
Jakobek, Lidija
hrvatski
Funkcija i dizajn pakiranja za čokoladu
Čokolada je danas jedan od najpopularnijih prehrambenih proizvoda na svijetu. Ambalaža u koju se pakiraju čokolada i proizvodi mora pokazati zaštitu protiv svih vanjskih utjecaja kao što su kisik, temperaturne promjene, vodena para te svjetlost. U isto vrijeme ambalaža treba biti prikladnog dizajna, prihvatljivog od strane potrošača. Prilikom odabira i dizajniranja pakiranja za čokoladu, treba obratiti pozornost na uvjete skladištenja čokolade, ambalažni materijal pakiranja, izgled i prihvatljivost pakiranja, ali i na laku uporabu pakiranja. Sve ovo važni su elementi kreiranja i dizajniranja pakiranja za čokoladu. U ovom radu opisana je čokolada kao namirnica te zahtjevi za njeno pakiranje i skladištenje. Opisana je uloga prikladnosti, dizajna i izgleda pakiranja, koji su od velike važnosti jer inovativna i privlačna ambalaža osigurava bolju prodaju proizvoda.
čokolada ; funkcija ambalaže ; prikladnost pakiranja ; dizajn pakiranja
nije evidentirano
engleski
Function and design of packaging for chocolate
nije evidentirano
chocolate ; packaging functions ; the suitability of packaging ; packaging design
nije evidentirano
Podaci o izdanju
13
02.10.2014.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet
Mostar