Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Osnove automatizacije strojeva za proizvodnju odjeće (CROSBI ID 741503)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Nikolić, Gojko Osnove automatizacije strojeva za proizvodnju odjeće / Nikolić, Gojko (ur.). Čakovec : Zagreb: "rinski" ; Tekstilno-tehnološki fakultet, 2001. 245..

Podaci o odgovornosti

Nikolić, Gojko

Nikolić, Gojko

hrvatski

Osnove automatizacije strojeva za proizvodnju odjeće

U udžbeniku su dani temelji automatizacije, njezina suština, procesi i rješenja, te primjena na strojevima za proizvodnju odjeće. Obrađeni su pneumatski izvršni elementi dominantni u automatiziranim sklopovima i rješenjima, zatim senzori (osjetila) kao izvori početnih informacija i davala signala. Upravljački sustavi raznoliko su riješeni. Jednostavniji sklopovi rješavaju se u potpunosti pneumatski, a složeniji relejski i elektronički, koriptenjem PLC-a. Sve te tehnike i korišteni elementi opisani su u udžbeniku. Obrađen je temelj upravljanja u automatizaciji � algebra logike. Korišteni su kombinacijski i slijedni (sekvencijski) sklopovi. Opisan je novi pristup rješavanja upravljačkih sustava pomoću logike neizrazitih skupova (fuzzy logike), koja će se zasigurno uskoro šire primjenjivati i na strojevima za proizvodnju odjeće.

automatizacija; strojevi za proizvodnju odjeće; pneumatika; senzori; PLC

nije evidentirano

engleski

Fundamentals of Automation in Clothing Production Machinery

nije evidentirano

automation; machines for clothing production; pneumatics; sensors; PLC

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Čakovec : Zagreb: "rinski" ; Tekstilno-tehnološki fakultet

245

2001.

nije evidentirano

objavljeno

953-155-056-5

Povezanost rada

Tekstilna tehnologija