Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kvaliteta meda Varaždinske županije tijekom 2012. godine (CROSBI ID 390622)

Ocjenski rad | diplomski rad

Coce, Marina Kvaliteta meda Varaždinske županije tijekom 2012. godine / Panjkota Krbavčić, Ines (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2014

Podaci o odgovornosti

Coce, Marina

Panjkota Krbavčić, Ines

hrvatski

Kvaliteta meda Varaždinske županije tijekom 2012. godine

U istraživanju provedenom na 29 uzoraka bagremovog i 29 uzoraka cvjetnog meda određivani su fizikalno-kemijski parametri koji utječu na kvalitetu meda. Određeni fizikalnokemijski parametri uključivali su maseni udio vode, električnu provodnost, kiselost, maseni udio reducirajućih šećera, maseni udio saharoze te udio 5-hidroksimetilfurfurala (HMF-a). Fizikalno-kemijskim analizama utvrđeno je da su svi uzorci bagremovog meda zadovoljili zahtjeve Pravilnika i CAC-a određenih fizikalno-kemijskih parametara. Što se tiče cvjetnog meda, 12 od 29 uzoraka nije zadovoljilo zahtjev Pravilnika o električnoj provodnosti i samo jedan uzorak nije zadovoljio zahtjeve Pravilnika i CAC-a o udjelu reducirajućih šećera. Zahtjevi Pravilnika i IHC-a za preostale parametre bili su ispunjeni.

bagremov med; cvjetni med; fizikalno-kemijski parametri; kvaliteta meda; sastav meda

nije evidentirano

engleski

Honey quality of Varazdin county during 2012 year

nije evidentirano

acacia honey; floral honey; physical-chemical parameters; honey quality; honey composition

nije evidentirano

Podaci o izdanju

49

18.09.2014.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija