Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Specifičnosti prehrane starijih osoba (CROSBI ID 390553)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Ivanković, Ivana Specifičnosti prehrane starijih osoba / Čačić Kenjerić, Daniela (mentor); Mostar, Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, . 2014

Podaci o odgovornosti

Ivanković, Ivana

Čačić Kenjerić, Daniela

hrvatski

Specifičnosti prehrane starijih osoba

Pravilna prehrana starijih osoba uz primjerenu fizičku aktivnost povoljno djeluje na rad svih organa te pomaže u očuvanju mišićne mase i usporavanju degenerativnih procesa. Prehrambena i energetska vrijednost obroka starijih osoba treba biti usklađena sa specifičnim potrebama. Obroci bi trebali biti manje energetske vrijednosti ali više nutritivne gustoće. Izbor namirnica i načina njihove obrade također bi trebao biti prilagođen fiziološkim promjenama na kardiovaskularnom, gastrointestinalnom, endokrinom i ostalim tjelesnim sustavima. Cilj ovog rada je dati pregled energetskih i prehrambenih potreba osoba starije životne dobi, te prehrambenih navika uvriježenih u istoj populaciji.

prehrana; starije osobe

nije evidentirano

engleski

Specificity of nutrition in elderly

nije evidentirano

diet; elderly

nije evidentirano

Podaci o izdanju

28

15.07.2014.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Mostar

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija, Nutricionizam