Specifičnosti prehrane starijih osoba (CROSBI ID 390553)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Ivanković, Ivana
Čačić Kenjerić, Daniela
hrvatski
Specifičnosti prehrane starijih osoba
Pravilna prehrana starijih osoba uz primjerenu fizičku aktivnost povoljno djeluje na rad svih organa te pomaže u očuvanju mišićne mase i usporavanju degenerativnih procesa. Prehrambena i energetska vrijednost obroka starijih osoba treba biti usklađena sa specifičnim potrebama. Obroci bi trebali biti manje energetske vrijednosti ali više nutritivne gustoće. Izbor namirnica i načina njihove obrade također bi trebao biti prilagođen fiziološkim promjenama na kardiovaskularnom, gastrointestinalnom, endokrinom i ostalim tjelesnim sustavima. Cilj ovog rada je dati pregled energetskih i prehrambenih potreba osoba starije životne dobi, te prehrambenih navika uvriježenih u istoj populaciji.
prehrana; starije osobe
nije evidentirano
engleski
Specificity of nutrition in elderly
nije evidentirano
diet; elderly
nije evidentirano
Podaci o izdanju
28
15.07.2014.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet
Mostar