Analyzing of Textural and Organoleptic Properties of Slavonian kulen (CROSBI ID 614564)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Karlović, Sven ; Troha, Ferdinand ; Ježek, Damir ; Bosiljkov, Tomislav ; Dujmić, Filip ; Brnčić, Mladen ; Tripalo, Branko
engleski
Analyzing of Textural and Organoleptic Properties of Slavonian kulen
Na teksturu kobasica i salama mogu utjecati vrsta mesa, sastav, omjer proteina i masti, udio soli, vlažnost, stupanj samljevenosti i dr., te dolazi do razlika u mehaničkim svojstvima poput tvrdoće, elastičnosti, rada potrebnog za žvakanje i drugih svojstava koja su vrlo važna za određivanje kvalitete teksture. Zbog toga je uz kvalitetnu organoleptičku analizu poželjno imati i objektivnu instrumentalnu metodu koja će pomoći pri određivanju teksturnih svojstava u razvoju novih proizvoda ili kontroli postojećih. U svrhu ispitivanja teksture korišteni su alati poput sondi različitih promjera sa ravnim dnom, set s nožem i Warner-Bratzler set.
textural properties; kulen; hardness; elasticity
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
Podaci o prilogu
827-831.
2014.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Proceedings of 4th International Conference "Vallis Aurea" Focus on: Regional and Innovation Development
Katalinić, Branko
Požega: Veleučilište u Požegi
978-3-902734-02-0
1847-8204
Podaci o skupu
4th international conference Vallis Aurea" focus on: regional and innovation development
poster
18.09.2014-20.09.2014
Požega, Hrvatska