Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

„Veliki rat – od atentata u Sarajevu do ulaska talijanske vojske u Zadar“, predgovor kataloga izložbe (CROSBI ID 775269)

Druge vrste radova | katalog

Gverić, Ante „Veliki rat – od atentata u Sarajevu do ulaska talijanske vojske u Zadar“, predgovor kataloga izložbe // 1914. 2014.

Podaci o odgovornosti

Gverić, Ante

hrvatski

„Veliki rat – od atentata u Sarajevu do ulaska talijanske vojske u Zadar“, predgovor kataloga izložbe

Izložba je postavljena u povodu stogodišnjice Prvog svjetskog rata. U predgovoru je naznačena važnost Prvog svjetskog rata za hrvatske zemlje i posebno za Dalmaciju koja je dala mnoge vojnike u postrojbama 22. i 23. pukovnije. Istaknuti su i hrvatsko-talijanski politički odnosi u Zadru te nastojanja obaju nacionalnih elemenata za vlastitom emancipacijom po svršetku rata. Talijanska okupacija Dalmacije i ujedinjenje Države SHS stavljeni su u međusobni odnos, promatrani kao neodvojivi procesi.

Prvi svjetski rat ; hrvatsko-talijanski politički odnosi ; Zadar

nije evidentirano

engleski

„The Great War - from the assassination in Sarajevo until the accession of the Italian army in Zadar“, foreword to the catalog

nije evidentirano

The First World War ; Croatian-Italian political relations ; Zadar

nije evidentirano

Podaci o izdanju

1914

2014.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-7434-16-8

Povezanost rada

Povezane osobe




Povijest

Poveznice