Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj svjetlosnog režima i supstrata na sadržaj fotosintetskih pigmenata i slobodnog prolina te kvalitetu cvijeta kod dvije sorte gerbera (Gerbera jamesonii L.) (CROSBI ID 390354)

Ocjenski rad | diplomski rad

Iljkić, Dario Utjecaj svjetlosnog režima i supstrata na sadržaj fotosintetskih pigmenata i slobodnog prolina te kvalitetu cvijeta kod dvije sorte gerbera (Gerbera jamesonii L.) / Parađiković, Nada (mentor); Osijek, . 2009

Podaci o odgovornosti

Iljkić, Dario

Parađiković, Nada

hrvatski

Utjecaj svjetlosnog režima i supstrata na sadržaj fotosintetskih pigmenata i slobodnog prolina te kvalitetu cvijeta kod dvije sorte gerbera (Gerbera jamesonii L.)

Istraživanje uloge svjetla i supstrata u sadržaju fotosintetskih pigmenata i slobodnog prolina u listu, kao i pokazatelja kvalitete cvijeta kod dvije sorte gerbera (Vino i Ruby Red), pokazalo je da su cvjetne stapke bile duže u tretmanu s dodatnim osvjetljenjem, supstratu na bazi kokosa s dodanim rižinim pljevicama te kod sorte Ruby Red. Koncentracija klorofila b je negativno korelirala sa sadržajem prolina u listu i pozitivno s duljinom cvjetnih stapki. Općenito, viša koncentracija ukupnih klorofila je bila povezana s dužim stapkama i takve biljke su imale krupnije cvjetove. Promjer cvijeta se nije značajno razlikovao između sorata a zavisio je o svjetlosnom režimu, supstratu i njihovoj interakciji.

svjetlosni režim ; prolin ; pigmenti ; gerber

nije evidentirano

engleski

Effect of light regimes and substrate on the content of photosynthetic pigments and free proline and quality of flower with two varieties of Gerbera (Gerbera jamesonii L.)

nije evidentirano

light regime ; proline ; pigments ; gerbera

nije evidentirano

Podaci o izdanju

24

10.02.2009.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Osijek

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)