Utjecaj ambalaže i vremena skladištenja na boju bijelog vina (CROSBI ID 614284)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Ergović Ravančić, Maja ; Obradović, Valentina ; Mesić, Josip ; Škrabal, Svjetlana ; Babić, Jurislav ; Jakobović, Snježana
hrvatski
Utjecaj ambalaže i vremena skladištenja na boju bijelog vina
Tijekom skladištenja i starenja vina boja se postepeno mijenja. Intenziviranje boje je potaknuto zrakom, ali se u svakom slučaju vino mora zaštititi od pretjerane oksidacije primjerenom količinom SO2. Cilj ovoga rada je istražiti utjecaj skladištenja bijelog vina Graševina u 3 različite vrste ambalaže (PET boca volumena 2 l staklena boca volumena 0, 75 l sa plutenim zatvaračem, staklena boca volumena 1 l sa krunskim zatvaračem) tijekom 4 mjeseca na promjenu boje, slobodnog i ukupnog SO2. Istraživanje je pokazalo kako je tijekom skladištenja vina u različitim ambalažama došlo je do pada vrijednosti slobodnog i ukupnog SO2 neovisno o vrsti ambalaže, kao i do promjene boje.
vino ; skladištenje ; boja ; ambalaža
nije evidentirano
engleski
The effect of packaging and storage time on the colour of white wine
nije evidentirano
wine ; storage ; color ; packaging
nije evidentirano
Podaci o prilogu
879-882.
2013.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
48th Croatian & 8 th International Symposium on Agriculture Proceedings
Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
978-953-7871-08-6
Podaci o skupu
48th Croatian & 8 th International Symposium on Agriculture/Proceedings
poster
17.02.2013-22.02.2013
Dubrovnik, Hrvatska