Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 715596

Utjecaj ambalaže i vremena skladištenja na boju bijelog vina


Ergović Ravančić, Maja; Obradović, Valentina; Mesić, Josip; Škrabal, Svjetlana; Babić, Jurislav; Jakobović, Snježana
Utjecaj ambalaže i vremena skladištenja na boju bijelog vina // 48th Croatian & 8 th International Symposium on Agriculture Proceedings / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Osijek, 2013. str. 879-882 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 715596 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj ambalaže i vremena skladištenja na boju bijelog vina
(The effect of packaging and storage time on the colour of white wine)

Autori
Ergović Ravančić, Maja ; Obradović, Valentina ; Mesić, Josip ; Škrabal, Svjetlana ; Babić, Jurislav ; Jakobović, Snježana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
48th Croatian & 8 th International Symposium on Agriculture Proceedings / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko - Osijek : Poljoprivredni fakultet Osijek, 2013, 879-882

ISBN
978-953-7871-08-6

Skup
48th Croatian & 8 th International Symposium on Agriculture/Proceedings

Mjesto i datum
Dubrovnik, 17.-22.02.2013

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
vino ; skladištenje ; boja ; ambalaža
(wine ; storage ; color ; packaging)

Sažetak
Tijekom skladištenja i starenja vina boja se postepeno mijenja. Intenziviranje boje je potaknuto zrakom, ali se u svakom slučaju vino mora zaštititi od pretjerane oksidacije primjerenom količinom SO2. Cilj ovoga rada je istražiti utjecaj skladištenja bijelog vina Graševina u 3 različite vrste ambalaže (PET boca volumena 2 l staklena boca volumena 0, 75 l sa plutenim zatvaračem, staklena boca volumena 1 l sa krunskim zatvaračem) tijekom 4 mjeseca na promjenu boje, slobodnog i ukupnog SO2. Istraživanje je pokazalo kako je tijekom skladištenja vina u različitim ambalažama došlo je do pada vrijednosti slobodnog i ukupnog SO2 neovisno o vrsti ambalaže, kao i do promjene boje.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek,
Veleučilište u Požegi

Citiraj ovu publikaciju:

Ergović Ravančić, Maja; Obradović, Valentina; Mesić, Josip; Škrabal, Svjetlana; Babić, Jurislav; Jakobović, Snježana
Utjecaj ambalaže i vremena skladištenja na boju bijelog vina // 48th Croatian & 8 th International Symposium on Agriculture Proceedings / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Osijek, 2013. str. 879-882 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Ergović Ravančić, M., Obradović, V., Mesić, J., Škrabal, S., Babić, J. & Jakobović, S. (2013) Utjecaj ambalaže i vremena skladištenja na boju bijelog vina. U: Marić, S. & Lončarić, Z. (ur.)48th Croatian & 8 th International Symposium on Agriculture Proceedings.
@article{article, year = {2013}, pages = {879-882}, keywords = {vino, skladi\v{s}tenje, boja, ambala\v{z}a}, isbn = {978-953-7871-08-6}, title = {Utjecaj ambala\v{z}e i vremena skladi\v{s}tenja na boju bijelog vina}, keyword = {vino, skladi\v{s}tenje, boja, ambala\v{z}a}, publisher = {Poljoprivredni fakultet Osijek}, publisherplace = {Dubrovnik} }
@article{article, year = {2013}, pages = {879-882}, keywords = {wine, storage, color, packaging}, isbn = {978-953-7871-08-6}, title = {The effect of packaging and storage time on the colour of white wine}, keyword = {wine, storage, color, packaging}, publisher = {Poljoprivredni fakultet Osijek}, publisherplace = {Dubrovnik} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font