izvor podataka: crosbi
✓
Primjena biotehnologije u proizvodnji funkcionalne hrane (CROSBI ID 389916)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Vulić, Lucija
Primjena biotehnologije u proizvodnji funkcionalne hrane / Bilušić, Tea (mentor);
Split, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, . 2011
Podaci o odgovornosti
Vulić, Lucija
Bilušić, Tea
hrvatski
Primjena biotehnologije u proizvodnji funkcionalne hrane
unkcionalna hrana je sve zastupljenija u ljudskoj prehrani budući da posjeduje osnovne nutricionističke funkcije te jača zdravlje i pomaže u prevenciji kroničnih oboljenja. Primjenom biotehnoloških procesa se može povećati bioraspoloživost polifenola, zatim nutritivna vrijednost hrane.
biotehnologija; funkcionalna hrana; fitokemikalije
nije evidentirano
engleski
The role of biotechnology in functional food processing
nije evidentirano
bioetchnology; functional foods; phytochemicals
nije evidentirano
Podaci o izdanju
42
07.09.2011.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu
Split
Povezanost rada
Povezane osobe
Povezane ustanove