Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Određivanje antioksidacijske aktivnosti kazeinske i sirutkine frakcije neprerađenog kozjeg, kravljeg, ovčjeg i magarećeg mlijeka (CROSBI ID 389912)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Landeka, Marija Određivanje antioksidacijske aktivnosti kazeinske i sirutkine frakcije neprerađenog kozjeg, kravljeg, ovčjeg i magarećeg mlijeka / Bilušić, Tea (mentor); Split, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, . 2012

Podaci o odgovornosti

Landeka, Marija

Bilušić, Tea

hrvatski

Određivanje antioksidacijske aktivnosti kazeinske i sirutkine frakcije neprerađenog kozjeg, kravljeg, ovčjeg i magarećeg mlijeka

Cilj rada bio je izolirati kazeinsku i sirutkinu frakciju iz svježeg kozjeg, kravlje, ovčjeg i magarećeg mlijeka i odrediti njihovu antioksidacijsku aktivnost FRAP i DPPH metodom. Kazeinske frakcije mlijeka nisu pokazale sposobnost inhibicije slobodnog DPPH radikala, dok je sirutka magarećeg mlijeka pokazala vrlo jaku inhibiciju DPPH radikala. Sirutkine frakcije su pokazale visoku antioksidacijsku aktivnost FRAP metodom.

antioksidacijska aktivnost; mlijeko; kazein; sirutka

nije evidentirano

engleski

Evaluation of the antioxidant activity of casein and whey fractions from raw goat, cow, sheep and donkey milk

nije evidentirano

antioxidant activity; milk; casein; whey

nije evidentirano

Podaci o izdanju

36

27.09.2012.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu

Split

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija