Određivanje antioksidacijske aktivnosti kazeinske i sirutkine frakcije neprerađenog kozjeg, kravljeg, ovčjeg i magarećeg mlijeka (CROSBI ID 389912)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Landeka, Marija
Bilušić, Tea
hrvatski
Određivanje antioksidacijske aktivnosti kazeinske i sirutkine frakcije neprerađenog kozjeg, kravljeg, ovčjeg i magarećeg mlijeka
Cilj rada bio je izolirati kazeinsku i sirutkinu frakciju iz svježeg kozjeg, kravlje, ovčjeg i magarećeg mlijeka i odrediti njihovu antioksidacijsku aktivnost FRAP i DPPH metodom. Kazeinske frakcije mlijeka nisu pokazale sposobnost inhibicije slobodnog DPPH radikala, dok je sirutka magarećeg mlijeka pokazala vrlo jaku inhibiciju DPPH radikala. Sirutkine frakcije su pokazale visoku antioksidacijsku aktivnost FRAP metodom.
antioksidacijska aktivnost; mlijeko; kazein; sirutka
nije evidentirano
engleski
Evaluation of the antioxidant activity of casein and whey fractions from raw goat, cow, sheep and donkey milk
nije evidentirano
antioxidant activity; milk; casein; whey
nije evidentirano
Podaci o izdanju
36
27.09.2012.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu
Split