Introduction to food science (CROSBI ID 613887)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa
Podaci o odgovornosti
Bilušić, Tea
engleski
Introduction to food science
Porast kroničnih oboljenja (tumora, ateroskleroze, dijabetesa tip 2, bolesti krvožilnog sustava, pretilosti) u razvijenim zemljama povezuje s tzv. zapadnjačkim načinom života. U tom pogledu ulažu se sve veći napori na području edukacije o principa pravilne prehrane i prevencije oboljenja. Ova tematika posebno je važna za djecu školske dobi i za profesore u školama da znaju na koji način educirati djecu o najnovijim znanstvenim spoznajama iz područja znanosti o hrani.
nutrition; nutrients; functional food; energy requirements
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
Podaci o prilogu
2014.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Podaci o skupu
Stručni skup Agencije za odgoj i obrazovanje
pozvano predavanje
25.08.2014-27.08.2014
Split, Hrvatska; Šibenik, Hrvatska; Dubrovnik, Hrvatska