Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Čitam i pišem - tiskana slova, hrvatska početnica za 1. razred osnovne škole (CROSBI ID 745895)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Pavličević-Franić, Dunja ; Velički, Vladimira ; Zalar, Diana ; Domišljanović, Vlatka Čitam i pišem - tiskana slova, hrvatska početnica za 1. razred osnovne škole / Domišljanović, Damir (ur.). Zagreb: Alfa, 2014. 104..

Podaci o odgovornosti

Pavličević-Franić, Dunja ; Velički, Vladimira ; Zalar, Diana ; Domišljanović, Vlatka

Domišljanović, Damir

hrvatski

Čitam i pišem - tiskana slova, hrvatska početnica za 1. razred osnovne škole

Početnica Čitam i pišem je komunikacijski, radni udžbenik temeljen na suvremenim istraživanjima početnog čitanja i pisanja, tj. primjenjuje se komunikacijsko-funkcionalni didaktički pristup temeljen na humanističkoj edukaciji. Redoslijed obrade slova ne slijedi abecedno načelo nego načelo čestotnosti čitanja pojedinoga slova, u kombinaciji s brain-gym tehnikom pisanja slova. Slijedi se načelo «štapić-kružić», dakle, najprije slova koja se pišu kao ravne crte od gore prema dolje (štapić), a zatim zaobljena slova (kružić). Slušno prepoznavanje glasova povezano je s obradom slova koja se usvajaju usporedno.Za uvježbavanje služe funkcionalni tekstovi u čitančici, zasićeni zadanim slovom i napisani samo poznatim slovima, a za usvajanje jezičnih sadržaja predlažu se funkcionalne jezične igre.

početnica; hrvatski jezik; prvi razred osnovne škole

nije evidentirano

engleski

Reading and writing - capital letters, Croatian primer for first grade of elementary school

nije evidentirano

primer; first grade; elementary school

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Alfa

104

2014.

nije evidentirano

objavljeno

13-978-953-297-560-4

Povezanost rada

Pedagogija