Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Održivost rada urbanog vodoopskrbnog sustava (CROSBI ID 389768)

Ocjenski rad | doktorska disertacija

Đurin, Bojan Održivost rada urbanog vodoopskrbnog sustava / Margeta, Jure (mentor); Split, Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, . 2014

Podaci o odgovornosti

Đurin, Bojan

Margeta, Jure

hrvatski

Održivost rada urbanog vodoopskrbnog sustava

U disertaciji se obrađuje problematika korištenja obnovljivih izvora energije u vodoopskrbnom sustavu. Koristi se fotonaponska tehnologija kao izvor obnovljive energije za potrebe rada crpnog sustava. Istražuje se utjecaj primjene obnovljivih izvora energije na rad crpnog suatava te se definira metodologija dimenzioniranja sustava "metoda kritičnog perioda". Sustavno se obrađuje problem i utjecaji na okoliš, ekonomiju i društvo u cjelini a sve u skladu s principima i kriterijima održivog razvoja. Utvrđena je funkcionalna zavisnost između elemenata sustava PV-crpna stanica-vodoprema-korisnici kojom se mogu teoretski opisivati sustav i njegovi učinci. Zaključeno je da je primjena PV tehnologije u vodoopskrbnom sustavu moguća a da je rad sustava održiv ako se kod dimenzioniranje primjeni utvrđena metodologija.

Urbani Vodoopskrbni Sustav; Solarna Fotonaponska Energija; Metoda Kritičnog Perioda; klimatske promjene; ''Zelena energija''; Društveni Utjecaj.

nije evidentirano

engleski

Sustainability of the urban water supply system operating

nije evidentirano

Urban Water Supply System; Solar Photovoltaic Energy; Critical Period Method; Climate Changes; ''Green Energy''; Social Impact.

nije evidentirano

Podaci o izdanju

103

28.08.2014.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu

Split

Povezanost rada

Građevinarstvo