Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Magnetski materijali: strukture, svojstva i primjene (CROSBI ID 334472)

Ocjenski rad | diplomski rad

Marinković, Bruno Magnetski materijali: strukture, svojstva i primjene / dr. sc. Mirko Stubičar, docent (mentor); dr. sc. Mirko Stubičar, docent (neposredni voditelj). Zagreb, Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb, . 2001

Podaci o odgovornosti

Marinković, Bruno

dr. sc. Mirko Stubičar, docent

dr. sc. Mirko Stubičar, docent

hrvatski

Magnetski materijali: strukture, svojstva i primjene

U prvom dijelu rada izložen je historijski razvoj znanosti o magnetizmu. Zatim su detaljno opisani eksperimentalni uređaji koji se rabe u laboratorijima za magnetska mjerenja. Nadalje, prikupljeni su podaci magnetskih mjerenja za veliki broj magnetskih sustava, te su podrobno opisane njihove strukture, svojstva i primjene. Posljednje je učinjeno izrazito za sustave čija se priprema temelji na praškastoj tehnologiji koja je u radu podrobno i opisana.

Magnetizam; mjerenje magnetske susceptibilnosti; praškasta metalurgija; magnetski materijali; kompozitni magneti; sinterirani magneti.

nije evidentirano

engleski

Magnetic materials: structures, properties and applications

nije evidentirano

Magnetism; measurements of magnetic susceptibility; powder metallurgy; magnetic materials; bonded magnets; sintered masgnets.

nije evidentirano

Podaci o izdanju

61

21.06.2001.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb

Zagreb

Povezanost rada

Kemija