Utjecaj različitih sustava proizvodnje i gustoće sklopa na kemijski sastav i hranjivost tri hibrida kukuruza u tovu pilića (CROSBI ID 481317)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad
Podaci o odgovornosti
Grbeša, Darko ; Varga, Boris ; Kiš, Goran ; Lukavečki, Martina ; Kračun, Filip
hrvatski
Utjecaj različitih sustava proizvodnje i gustoće sklopa na kemijski sastav i hranjivost tri hibrida kukuruza u tovu pilića
U ovom pokusu su ispitivani kemijski sastav i hranjivost u tovu pilića tri hibrida kukuruza (Bc 462, Florencia i Stefanija) proizvedena visokom i niskom razinom agrotehnike i gustom (65 000 biljaka/ha) i rijetkom (38 000 biljaka/ha) sklopu biljaka. Split plot hranidbeni pokus 3x2x2 je proveden na 600 muških pilića hibrida Cobb 500 raspoređenih u dvanaest grupa i hranjenih po volji od 1 do 21 dana starosti sa 60% jednog od proizvedenih kukuruza i 40% dopunske krmne smjese za tov pilića. Hibrid kukuruza Bc 462 u oba načina proizvodnje i gustoće sklopa sadrži više (P≤0,05) proteina i ulja nego Stefanija i Florencia i pilići do 21 dana starosti hranjeni njime imaju značajno (P≤0,0001) veći (573 g) ukupni prirast nego oni hranjeni Florencijom (505 g) i Stefanijom (504 g).
Hibrid kukuruza; razina proizvodnje; sklop; sastav; tov pilića
nije evidentirano
engleski
Effects of different management systems and planting rates on the chemical compostiton and the nutritive value of three corn hybrids in broiler chicken fattening
nije evidentirano
Corn hybrids; management system; planting rate; chemical composition; broiler performance
nije evidentirano
Podaci o prilogu
155-159-x.
2001.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Zbornik radova Peradarski dani 2001.
Wittner, Velimir
Zagreb: Hrvatski veterinarski institut ; Centar za peradarstvo
Podaci o skupu
Simpozij Peradarski dani 2001.
poster
16.05.2001-19.05.2001
Poreč, Hrvatska