Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Džepni rječnik za građevinare // Englesko-hrvatski // Hrvatsko-engleski (CROSBI ID 745871)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Špiranec, Ivana ; Pavković, Krunoslav Džepni rječnik za građevinare // Englesko-hrvatski // Hrvatsko-engleski. Zagreb: TVZ, 2014. 380..

Podaci o odgovornosti

Špiranec, Ivana ; Pavković, Krunoslav

hrvatski

Džepni rječnik za građevinare // Englesko-hrvatski // Hrvatsko-engleski

Džepni rječnik za građevinare prvenstveno je zamišljen kao pomoćni nastavni materijal za studente Graditeljskog odjela Tehničkoga veleučilišta u Zagrebu, ali namijenjen je općenito svim građevinskim stručnjacima kao pomoć u savladavanju terminologije. Može poslužiti i učenicima srednjih građevinskih škola. Rječnik je prijevodni i sastoji se od englesko-hrvatskog i hrvatsko-engleskog rječnika. Rječnik se temelji na korpusnim istraživanjima pri čemu je korištena raznolika literatura iz područja građevinarstva. Kao kontrolni rječnici poslužili su postojeći terminološki rječnici te rječnici općega jezika koji se navode u popisu literature. Djelo nije sveobuhvatno već sadrži temeljno nazivlje iz različitih građevinskih poddisciplina kojim je potrebno ovladati kako bi se s lakoćom iščitavala stručna literatura, te omogućilo sporazumijevanje među građevinskim stručnjacima. Pored građevinskoga nazivlja, uvodi se i akademski vokabular tj. riječi koje se često pojavljuju u stručnoj literaturi, a kojima se povezuju tehnički nazivi, npr. glagoli i vezna sredstva. Gramatički dodatak te popis mjera i mjernih jedinica na engleskom jeziku može se pronaći u središnjem dijelu rječnika. Budući da posao građevinara najčešće podrazumijeva česta putovanja te boravak na terenu, mišljeno je da bi džepno izdanje rječnika bilo najsvrsihodnije. Međutim, rječnik je naposljetku izdan u elektronskom obliku kako bi se omogućila veća dostupnost te lakše pretraživanje rječničkih natuknica.

rječnik; terminologija; građevinarstvo

nije evidentirano

engleski

Pocket Dictionary of Civil Engineering

nije evidentirano

dictionary; terminology; civil engineering

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: TVZ

380

2014.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-7048-39-6

Povezanost rada

Filologija

Poveznice