Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Pojmovni i dokumentarni film Radovana Ivančevića (doprinos R. Ivančevića vizualnoj kulturi kroz medij filma) (CROSBI ID 612712)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa

Cupek, Željka ; Dulibić, Frano Pojmovni i dokumentarni film Radovana Ivančevića (doprinos R. Ivančevića vizualnoj kulturi kroz medij filma). 2014

Podaci o odgovornosti

Cupek, Željka ; Dulibić, Frano

hrvatski

Pojmovni i dokumentarni film Radovana Ivančevića (doprinos R. Ivančevića vizualnoj kulturi kroz medij filma)

U sjeni znanstvenog, stručnog i pedagoškog djelovanja Radovana Ivančevića ostala je njegova uloga u povijesti dokumentarnog i edukativnog filma. Imao je nezaobilaznu ulogu razvoju koncepta pojmovnog filma, tzv. element filma, koji je u Hrvatskoj počela proizvoditi 1970. godine Filmoteka 16. U razdoblju između 1963. godine do 2003. godine realizirao je značajan broj obrazovnih filmova i dokumentarnih filmova koji se bave kulturnom poviješću i likovnim umjetnostima. Predstavlja se Ivančevičev doprinos afirmaciji komunikacijskih i interpretacijskih mogućnosti filma kao obrazovnog sredstva te kao medija za prezentaciju i kontekstualizaciju raznorodnih djela likovnih umjetnosti u vremenu i prostoru. Analiziraju se karakteristike pojmovnog i dokumentarnog filma te interpretira njihova uloga u kontekstu vremena njihova nastanka kao i današnje značenje.

obrazovni film; dokumentarni film; obrazovni TV program; metodika nastave;

nije evidentirano

engleski

Educational and documentary movie of Radovan Ivančević (contribution of R. Ivančević visual culture through the movie production)

nije evidentirano

educational movie; animated movie; methodology of education; educational TV program;

nije evidentirano

Podaci o prilogu

2014.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Podaci o skupu

Radovan Ivančević 1931. - 2004.

poster

09.06.2014-10.06.2014

Zagreb, Hrvatska

Povezanost rada

Povijest umjetnosti