Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Djeca – odgoj i obrazovanje – održivi razvoj. U potrazi za novim perspektivama razvoja odgoja i obrazovanja djece za održivi razvoj. (CROSBI ID 745855)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Uzelac, Vinka ; Lepičnik-Vodopivec, Jurka ; Anđić, Dunja Djeca – odgoj i obrazovanje – održivi razvoj. U potrazi za novim perspektivama razvoja odgoja i obrazovanja djece za održivi razvoj. / Maletić ; N.. (ur.). Zagreb: Golden Marketing. Tehnička knjiga., 2013. 184..

Podaci o odgovornosti

Uzelac, Vinka ; Lepičnik-Vodopivec, Jurka ; Anđić, Dunja

Maletić ; N..

hrvatski

Djeca – odgoj i obrazovanje – održivi razvoj. U potrazi za novim perspektivama razvoja odgoja i obrazovanja djece za održivi razvoj.

Pred nama je udžbenik pod nazivom Djeca – odgoj i obrazovanje – održivi razvoj u kojemu se rasvjetljavaju neka od pitanja i neki od problema razvoja osjetljivosti djece/učenika za održivi razvoj. Osnovna polazišta pri njegovoj izradi dijelom su prijašnji radovi autorica. Pitanja i problemi koji su prikazani u udžbeniku rasvjetljavaju razne odgojno- obrazovne situacije. Udžbenik je pisan sa svrhom da podupire i šire potakne uključivanje problematike održiva razvoja u odgojno-obrazovni rad dječjeg vrtića, u nastavu osnovne škole i njezine brojne druge aktivnosti, odnosno u rad vrtića i škole kao cjeline.Također, udžbenik sadržava s jedne strane primjere o tome kako poticati cjelovit – integralni pristup održivu razvoju, a s druge strane, kako očuvati specifičnosti svakoga pojedinoga nastavnog predmeta, odnosno svake pojedine odgojnoobrazovne situacije te kako djecu/učenike poticati na aktivno sudjelovanje u izazovima održivosti. Cilj udžbenika jest: u sklopu postojećih elemenata predškolskog i osnovnoškolskoga kurikuluma pokazati odgojiteljima i učiteljima neke nove perspektive procesa razvoja osjetljivosti djece/učenika za održivi razvoj.

djeca; odgoj i obrazovanje; održivi razvoj

Udžbenik je izašao u srpnju 2014. godine. Udžbenik je klasificiran kao sveučilišni udžbenik na Sveučilištu u Rijeci.

engleski

Children – education – sustainable development. Looking for new prospects for the development of education and education of children for Sustainable Development.

nije evidentirano

hildren; education; sustainable development

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Golden Marketing. Tehnička knjiga.

184

2013.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-212-437-8

Povezanost rada

Pedagogija