Određivanje prisutnosti aflatoksina u koštunjičavom voću (CROSBI ID 386199)
Ocjenski rad | magistarski rad (mr. sc. i mr. art.)
Podaci o odgovornosti
Mršić-Klak Iva
Puntarić Dinko
hrvatski
Određivanje prisutnosti aflatoksina u koštunjičavom voću
Mikotoksini su sekundarni metaboliti plijesni. Među najznačajnije se ubrajaju aflatoksini, a najčešće ih tvore plijesni Aspergilus flavus, Aspergilus parasiticus i Aspergilus nomius. Za analizu prikupljneih uzoraka koštunjičavog voća korištene su meztode ELISA i LC-MS. Cilj istraživanja je utvrđivanje količina skupnih aflatoksina AFB1 i AFB2 AFG2 i AFG2.
mikotoksini; aflatoksini; metoda; ELISA; metoda LC-MS
nije evidentirano
engleski
Determination of aflatoxins in nuts and nut products
nije evidentirano
mycotoxins; aflatoxins; ELISA; methods; LC-MS method
nije evidentirano
Podaci o izdanju
70
10.07.2009.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb
Zagreb