Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Određivanje prisutnosti aflatoksina u koštunjičavom voću (CROSBI ID 386199)

Ocjenski rad | magistarski rad (mr. sc. i mr. art.)

Mršić-Klak Iva Određivanje prisutnosti aflatoksina u koštunjičavom voću / Puntarić Dinko (mentor); Zagreb, Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb, . 2009

Podaci o odgovornosti

Mršić-Klak Iva

Puntarić Dinko

hrvatski

Određivanje prisutnosti aflatoksina u koštunjičavom voću

Mikotoksini su sekundarni metaboliti plijesni. Među najznačajnije se ubrajaju aflatoksini, a najčešće ih tvore plijesni Aspergilus flavus, Aspergilus parasiticus i Aspergilus nomius. Za analizu prikupljneih uzoraka koštunjičavog voća korištene su meztode ELISA i LC-MS. Cilj istraživanja je utvrđivanje količina skupnih aflatoksina AFB1 i AFB2 AFG2 i AFG2.

mikotoksini; aflatoksini; metoda; ELISA; metoda LC-MS

nije evidentirano

engleski

Determination of aflatoxins in nuts and nut products

nije evidentirano

mycotoxins; aflatoxins; ELISA; methods; LC-MS method

nije evidentirano

Podaci o izdanju

70

10.07.2009.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb

Zagreb

Povezanost rada

Biologija