Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 701738

Zaštićeni mesni proizvodi Hrvatske - osobine sirovine i finalnog proizvoda


Karolyi, danijel
Zaštićeni mesni proizvodi Hrvatske - osobine sirovine i finalnog proizvoda // X. SAVJETOVANJE UZGAJIVAČA SVINJA U REPUBLICI HRVATSKOJ - ZBORNIK PREDAVANJA / Mahnet, Željko (ur.).
Zagreb: Hrvatska poljoprivredna agencija, 2014. str. 35-40 (pozvano predavanje, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 701738 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Zaštićeni mesni proizvodi Hrvatske - osobine sirovine i finalnog proizvoda
(Croatian protected meat products - the characteristics of raw material and final product)

Autori
Karolyi, danijel

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
X. SAVJETOVANJE UZGAJIVAČA SVINJA U REPUBLICI HRVATSKOJ - ZBORNIK PREDAVANJA / Mahnet, Željko - Zagreb : Hrvatska poljoprivredna agencija, 2014, 35-40

Skup
X. SAVJETOVANJE UZGAJIVAČA SVINJA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Mjesto i datum
Đurđevac, Hrvatska, 29-30.05.2014

Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
Mesni proizvodi; Hrvatska; izvornost; zemljopisno podrijetlo;
(Meat products; Croatia; protected designation of origin; protected geographical indication)

Sažetak
U radu je dat kronološki pregled tijeka zaštite i osnovnih osobina sirovine i finalnog proizvoda zaštićenih mesnih proizvoda Hrvatske (slavonski i baranjski kulen, istarski, drniški, dalmatinski i krčki pršut), s osvrtom na specifične zahtjeve glede proizvodnje svinja za potrebe njihove proizvodnje.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Povijest



POVEZANOST RADA


Projekti:
178-1780716-0714 - Povijest poljoprivrede-prilozi za povijest gospodarstva Hrvatske (Karolyi, Danijel, MZOS ) ( POIROT)

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Danijel Karolyi (autor)

Citiraj ovu publikaciju:

Karolyi, danijel
Zaštićeni mesni proizvodi Hrvatske - osobine sirovine i finalnog proizvoda // X. SAVJETOVANJE UZGAJIVAČA SVINJA U REPUBLICI HRVATSKOJ - ZBORNIK PREDAVANJA / Mahnet, Željko (ur.).
Zagreb: Hrvatska poljoprivredna agencija, 2014. str. 35-40 (pozvano predavanje, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Karolyi, d. (2014) Zaštićeni mesni proizvodi Hrvatske - osobine sirovine i finalnog proizvoda. U: Mahnet, Ž. (ur.)X. SAVJETOVANJE UZGAJIVAČA SVINJA U REPUBLICI HRVATSKOJ - ZBORNIK PREDAVANJA.
@article{article, author = {Karolyi, d.}, editor = {Mahnet, \v{Z}.}, year = {2014}, pages = {35-40}, keywords = {Mesni proizvodi, Hrvatska, izvornost, zemljopisno podrijetlo, }, title = {Za\v{s}ti\'{c}eni mesni proizvodi Hrvatske - osobine sirovine i finalnog proizvoda}, keyword = {Mesni proizvodi, Hrvatska, izvornost, zemljopisno podrijetlo, }, publisher = {Hrvatska poljoprivredna agencija}, publisherplace = {\DJur\djevac, Hrvatska} }
@article{article, author = {Karolyi, d.}, editor = {Mahnet, \v{Z}.}, year = {2014}, pages = {35-40}, keywords = {Meat products, Croatia, protected designation of origin, protected geographical indication}, title = {Croatian protected meat products - the characteristics of raw material and final product}, keyword = {Meat products, Croatia, protected designation of origin, protected geographical indication}, publisher = {Hrvatska poljoprivredna agencija}, publisherplace = {\DJur\djevac, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font