Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Funkcionalna važnost mineralnih tvari i vitamina mlijeka (CROSBI ID 206587)

Prilog u časopisu | ostalo

Lisak Jakopović, Katarina Funkcionalna važnost mineralnih tvari i vitamina mlijeka // Mlijeko i ja, 1 (2013), 17; 12-13

Podaci o odgovornosti

Lisak Jakopović, Katarina

hrvatski

Funkcionalna važnost mineralnih tvari i vitamina mlijeka

Mlijeko se oduvijek, pa i danas, smatralo kao dio zdrave i uravnotežene prehrane zbog čitavog niza hranjivih tvari, a pritom ima važnu ulogu jer pomaže zadovoljiti dnevne potrebe organizma. Kada se spominje sastav mlijeka, najčešće govorimo o sastojcima kojih u mlijeku ima najviše, a to su laktoza (4, 8%), mliječna mast (3, 7%) te proteini (3, 4%). Pri tom se vrlo često zaboravlja kako mlijeko ima veliku nutritivnu vrijednost zbog složenog sastava te čitave palete mineralnih tvari i vitamina. Upravo zbog istovremene prisutnosti svih sastojaka njihova djelotvornost je bolja, a iskoristivost veća.

Mineralne tvari mlijeka; Vitamini mlijeka

nije evidentirano

engleski

Functional importance of minerals and vitamins in milk

nije evidentirano

Milk minerals; Milk vitamins

nije evidentirano

Podaci o izdanju

1 (17)

2013.

12-13

objavljeno

1846-8268

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice