Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 696421

Energetski certifikat – prilog evidenciji objekta i vlasništva u katastru i zemljišnoj knjizi


Vela Bagić, Ela; Medak, Damir; Miljković, Vanja; Bašić, Mislav; Zrinjski, Mladen
Energetski certifikat – prilog evidenciji objekta i vlasništva u katastru i zemljišnoj knjizi // Zbornik radova - Peti hrvatski kongres o katastru s međunarodnim sudjelovanjem / Medak, Damir ; Rezo, Milan ; Zrinjski, Mladen (ur.).
Zagreb: Hrvatsko geodetsko društvo, 2014. str. 175-186 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


Naslov
Energetski certifikat – prilog evidenciji objekta i vlasništva u katastru i zemljišnoj knjizi
(Energy Performance Certificate – Attachment to Records of Objects and Ownership in Cadastre and Land Registry)

Autori
Vela Bagić, Ela ; Medak, Damir ; Miljković, Vanja ; Bašić, Mislav ; Zrinjski, Mladen

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Zbornik radova - Peti hrvatski kongres o katastru s međunarodnim sudjelovanjem / Medak, Damir ; Rezo, Milan ; Zrinjski, Mladen - Zagreb : Hrvatsko geodetsko društvo, 2014, 175-186

ISBN
978-953-97081-9-9

Skup
Peti hrvatski kongres o katastru s međunarodnim sudjelovanjem

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 8-9.05.2014

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
Energetski certifikat; Pravilnik o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju; vlasništvo; katastar; zemljišna knjiga
(Energy performance certificate; Ordinance on Energy Audit and Energy Certification of Buildings; ownership; cadastre; land registry)

Sažetak
Ukratko je dan pregled Pravilnika o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju (Hrvatski sabor 2014), koji će se primjenjivati od 9. lipnja 2014. godine. Do toga datuma primjenjuje se trenutno važeći Pravilnik o energetskim pregledima građevina i energetskom certificiranju zgrada (Hrvatski sabor 2012, 2013a, 2013b). Priložen je primjer energetskog certifikata za nestambenu zgradu. Aktualna pitanja koja su pratila postupak legalizacije nezakonito izgrađenih objekata pojavljuju se i prilikom izrade elaborata energetskih certifikata, kao što su pitanja vlasništva te rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. U radu je dan prijedlog da se izdani energetski certifikat registrira kao prilog evidenciji objekta i vlasništva u katastru i zemljišnoj knjizi.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
GeodezijaPOVEZANOST RADA


Ustanove
Geodetski fakultet, Zagreb