Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Javno-privatno partnerstvo u turizmu Republike Hrvatske (CROSBI ID 774754)

Druge vrste radova | ostali članci/prilozi

Vojak, Nikolina ; Vitner Marković, Silvija ; Grgurić, Andrej Javno-privatno partnerstvo u turizmu Republike Hrvatske // Zbornik radova Veleučilišta u Karlovcu. 2013.

Podaci o odgovornosti

Vojak, Nikolina ; Vitner Marković, Silvija ; Grgurić, Andrej

hrvatski

Javno-privatno partnerstvo u turizmu Republike Hrvatske

Prema definiciji Europske komisije, javno-privatno partnerstvo omogućava učinkovit način provedbe infrastrukturnih projekata i pružanja javnih usluga te promiče inovativan pristup u primjeni mjera gospodarskog oporavka. Na tom tragu, a zbog sve većeg interesa suradnje privatnih i javnih partnera za ulaganja u turizmu i hotelijerstvu, u radu je prikazana problematika javno-privatnog partnerstva u turizmu Republike Hrvatske kroz ocjenu inicijativa dosadašnjih projekata. Dat je pregled karakteristika, ciljeva i načela javno-privatnog partnerstva, osnovnih modela i oblika realizacije projekata te postupak i načela odabira javno-privatnog partnera. Naglašene su manjkavosti pri realizaciji dosadašnjih projekata u turizmu te je dat pregled mogućih pozitivnih utjecaja takvih projekata na razvoj hrvatskog turizma, koji se očituje u povećanju broja kreveta u hotelskom smještaju i povećanju kategorije postojećih hotela. Cilj rada je objasniti prednosti i nedostatke javno-privatnog partnerstva, dati prijedloge njegove moguće implementacije u turizmu Republike Hrvatske te istaknuti važnost suradnje javnog i privatnog partnera kako bi se razvio kvalitetniji i konkurentniji turistički proizvod.

javno-privatno partnerstvo ; modeli ; zakonska regulativa u RH ; turizam

nije evidentirano

engleski

Public-Private Partnership in Tourism of Republic of Croatia

nije evidentirano

public-private partnership ; models ; law regulations in Republic of Croatia ; tourism

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zbornik radova Veleučilišta u Karlovcu

2013.

nije evidentirano

objavljeno

1848-3038

Povezanost rada

Ekonomija, Interdisciplinarne društvene znanosti