Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 6900

Bibliografija radova iz socijalne ekologije i primijenjenih ekologija objavljenih u Hrvatskoj 1986-1995.


Murati, Tomislav
Bibliografija radova iz socijalne ekologije i primijenjenih ekologija objavljenih u Hrvatskoj 1986-1995., Zagreb: Hrvatsko sociološko društvo : Zavod za sociologiju Filozofskog fakulteta, 1996 (bibliografija)


Naslov
Bibliografija radova iz socijalne ekologije i primijenjenih ekologija objavljenih u Hrvatskoj 1986-1995.
(Bibliography of social ecology and applied ecology - works published in Croatia 1986-1995.)

Autori
Murati, Tomislav

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, bibliografija, znanstvena

Izdavač
Hrvatsko sociološko društvo : Zavod za sociologiju Filozofskog fakulteta

Grad
Zagreb

Godina
1996

Stranica
VIII, 169

ISBN
953-96034-6-3

Ključne riječi
ekologija; zaštita okoliša; socijalna ekologija; Hrvatska
(ecology; environmental protection; social ecology; Croatia)

Sažetak
Građa za bibliografiju prikupljana je za vremensko razdoblje od 1986. do 1995. godine. Ovim desetogodišnjim praćenjem dan je vremenski reprezentativan isječak suvremenog razvoja ekološke problematike u Hrvatskoj. Po svom karakteru bibliografija je retrospektivna, iscrpna i popisna, a bibliografski opis usuglašen je s važećim standardima, uz određena, za stručne bibliografije neuobičajena proširenja (ISBN/ISSN). Isto su tako u izvorima - iako propisi na to ne obvezuju - navedeni podaci o nizu, tj. o biblioteci kojoj matična jedinica pripada. Ovim proširenjima u opisu olakšavamo pristup korisnika građi, posebice u prilici samostalnog pretraživanja. Bibliografske su jedinice prikupljane samo iz hrvatskog izdavačkog prostora. To znači da radovi hrvatskih autora koji su u pretraživanom vremenskom razdoblju objavljeni u časopisima, zbornicima ili nekim drugim monografskim publikacijama izvan Hrvatske, ne ulaze u ovu bibliografiju. Isto se tako radovi stranih autora nalaze u našoj bibliografiji ako su objavljeni u domaćem izdavačkom prostoru ili su prevedeni na hrvatski jezik. Također, vremensko je razdoblje (1986.-1995.) bilo strogo poštovano. Formalne znanstvene karakteristike koje su radovi morali zadovoljavati bile su sljedeće: - da su odgovarajuće opremljeni (navedenom literaturom, /poželjnim/ ključnim riječima, sažetkom i stručnom klasifikacijskom oznakom) ; - da su objavljeni u znanstvenoj ili stručnoj periodici, zbornicima sa znanstvenih ili stručnih kongresa i savjetovanja ili kao monografske publikacije ; - da, poput disertacija ili magistarskih radova - unatoč težoj dostupnosti (nepubliciranost) - zadovoljavaju znanstvene kriterije. Građa je raspoređena u pet glavnih skupina: humanistički i društvenoznanstveni pristupi, prirodoznanstveni pristupi, tehnologijski pristupi, organizacijski i primijenjeni pristupi te tematske bibliografije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
SociologijaPOVEZANOST RADA


Projekt / tema
130700

Ustanove
Filozofski fakultet, Zagreb

Citiraj ovu publikaciju

Murati, Tomislav
Bibliografija radova iz socijalne ekologije i primijenjenih ekologija objavljenih u Hrvatskoj 1986-1995., Zagreb: Hrvatsko sociološko društvo : Zavod za sociologiju Filozofskog fakulteta, 1996 (bibliografija)
Murati, T. (1996) Bibliografija radova iz socijalne ekologije i primijenjenih ekologija objavljenih u Hrvatskoj 1986-1995.. Zagreb, Hrvatsko sociološko društvo : Zavod za sociologiju Filozofskog fakulteta.
@book{book, author = {Murati, T.}, collectioneditor = {Cifri\'{c}, Ivan}, year = {1996}, pages = {VIII, 169}, keywords = {ecology, environmental protection, social ecology, Croatia}, isbn = {953-96034-6-3}, title = {Bibliography of social ecology and applied ecology - works published in Croatia 1986-1995.}, keyword = {ecology, environmental protection, social ecology, Croatia}, publisher = {Hrvatsko sociolo\v{s}ko dru\v{s}tvo : Zavod za sociologiju Filozofskog fakulteta}, publisherplace = {Zagreb} }